News

Prognoza ANM pentru 17 octombrie – 14 noiembrie. Cum debutează ultima lună a toamnei

Specialiștii ANM au emis prognoza pentru intervalul 17 octombrie - 14 noiembrie. Aflăm care sunt estimările pentru debutul ultimei luni de toamnă calendaristică.
14.10.2022 | 12:04
Prognoza ANM pentru 17 octombrie  14 noiembrie Cum debuteaza ultima luna a toamnei
Cum va fi vremea în debutul lunii viitoare. Prognoza ANM pentru intervalul 17 octombrie - 14 noiembrie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat evoluția vremii pentru următoarele patru săptămâni.

Cum va fi vremea în debutul lunii viitoare. Prognoza ANM pentru intervalul 17 octombrie – 14 noiembrie

Vremea relativ caldă și în general frumoasă din această perioadă se va prelungi. ANM anunță că și primele zile din noiembrie vor fi dominate tot de maxime peste normele climatologice ale perioadei.

ADVERTISEMENT

La capitolul precipitații, acestea nu vor fi deloc peste norme. Meteorologii anunță că regimul pluviometric va fi unul normal, posibil deficitar în sud și sud-est.

Iată, mai jos, prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni, până în 14 noiembrie.

Prognoza ANM pentru 17 – 24 noiembrie

Doar în regiunile sudice și sud-estice vor fi valori de temperatură apropiate de cele specifice pentru această săptămână. În rest, acestea vor fi ușor mai ridicate decât cele normale, îndeosebi în zonele montane.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru agricultura de toamnă, regimul de precipitații va fi unul deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Cum va fi vremea în săptămâna 24 – 31 octombrie

Valorile medii ale temperaturii aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în jumătatea estică a țării.

ADVERTISEMENT

Seceta continuă în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. În restul teritoriului vor cădea precipitații în jurul celor normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 31 octombrie – 7 noiembrie

Finalul lunii octombrie și debutul lui noiembrie vin cu vreme bună. Temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISEMENT

Seceta nu mai este așa de intensă. Regimul de precipitații va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Vreme normală în intervalul 7 – 14 noiembrie

Din a doua săptămână a lunii viitoare, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregului teritoriu din din România.

În ceea ce privește regimului pluviometric, ANM anunță că se așteaptă cantități de precipitații apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile.

ADVERTISEMENT
Tags: