News

Prognoza ANM pentru 18 septembrie – 16 octombrie. Vreme neobișnuită în următoarele săptămâni

Prognoza ANM emisă de specialiști, vineri, pentru intervalul 18 septembrie - 16 octombrie, anunță o vreme neobișnuită în țara noastră.
15.09.2023 | 15:46
Prognoza ANM pentru 18 septembrie  16 octombrie Vreme neobisnuita in urmatoarele saptamani
Cum arată prognoza ANM pentru 18 septembrie - 16 octombrie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni vine cu vești excelente pentru amatorii de vreme frumoasă și caldă. În schimb, agricultura, care are nevoie de apă în acest sezon, nu primește informații de bun augur.

Cum arată prognoza ANM pentru 18 septembrie – 16 octombrie. Temperaturi ridicate și secetă în intensificare

Mijlocul primei luni de toamnă din 2023 a venit cu valori termice apropiate de pragul caniculei. Această vreme anormal de caldă va continua și în următoarele săptămâni, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Frigul și vremea urâtă încă sunt foarte departe de România. Specialiștii din meteorologie prognozează că temperaturile ridicate se vor menține până la jumătatea lunii octombrie. Ploile vor ocoli și ele majoritatea regiunilor.

Cum va fi vremea în săptămâna 18 – 25 septembrie

De luni, 18 septembrie, maximele vor urca din nou până la 29 – 30 de grade în majoritatea regiunilor. ”Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în extremitatea de nord-est şi de vest a ţării”, anunță ANM.

ADVERTISEMENT

Ploile vor cădea doar în extremitatea de nord-vest a ţării. Aici, regimul pluviometric va fi local excedentar. În restul țării, cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în regiunile sudice şi sud-vestice.

Prognoza pentru 25 septembrie – 2 octombrie

Finalul lui septembrie aduce valori termice mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cel mai cald va fi în regiunile extracarpatice. În continuare, cantitățile de apă vor avea o tendință spre deficit în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice și sud-vestice.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 2 – 9 octombrie

A doua lună de toamnă debutează cu vreme mult mai caldă decât cea normală. Din păcate, lipsa de precipitații va continua să pună probleme agricultorilor din țara noastră.

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane”, spun meteorologii.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în perioada 9 – 16 octombrie

Luna octombrie va continua cu temperaturi care se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul țării. Treptat, cantităţile de precipitații prognozate se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivel național, precizează ANM.

ADVERTISEMENT
Tags: