News

Prognoza ANM pentru 19 decembrie 2022 – 16 ianuarie 2023. Surprize mari ale vremii în următoarele săptămâni

Specialiștii ANM au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, perioada 19 decembrie 2022 – 16 ianuarie 2023. Vremea ne-a pregătit surprize mari.
16.12.2022 | 15:35
Prognoza ANM pentru 19 decembrie 2022  16 ianuarie 2023 Surprize mari ale vremii in urmatoarele saptamani
Vreme neobișnuit de caldă în următoarele săptămâni. Prognoza ANM pentru 19 decembrie 2022 – 16 ianuarie 2023. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în acest final de an și în debut de 2023.

Vreme neobișnuit de caldă în următoarele săptămâni. Prognoza ANM pentru 19 decembrie 2022 – 16 ianuarie 2023

Veștile pentru cetățenii care visau la un Crăciun alb nu sunt dintre cele mai bune. În ciuda răcirii accentuate din acest weekend, aerul polar nu va sta mult timp în zona țării noastre.

ADVERTISEMENT

ANM anunță că în următoarele patru săptămâni temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului.

La capitolul precipitații, meteorologii anunță cantități deficitare. Cel puțin până pe 2 ianuarie, majoritatea regiunilor vor avea vreme plăcută, lipsită de nebulozitate.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 19 – 26 decembrie 2022. Vreme caldă de Crăciun

De luni, 19 decembrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile centrale. O abatere termică pozitivă mai accentuată se va înregistra în zonele montane. În rest vor fi valori apropiate de cele normale.

Nu vor cădea multe precipitații. ANM anunță că regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări. Cei care visau să aibă multă zăpadă la munte trebuie să știe că în zonele montane vor fi cele mai puține precipitații.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea de Revelion. Prognoza pentru 26 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023

În final de an, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile montane. În rest se vor raporta valori apropiate de cele normale.

În continuare, cantitățile de precipitații vor fi deficitare la munte și local în sud- est. În restul teritoriului cantitățile vor fi apropiate de cele normale.

ADVERTISEMENT

Debut de an 2023 cu vreme caldă. Prognoza pentru 2 – 9 ianuarie 2023

De Bobotează, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la munte. În celelalte zone vorbim de valori apropiate de cele specifice.

În această perioadă am putea avea mai multe precipitații decât anterior. ANM anunță că regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Mijlocul lui ”gerar” aduce valori anormale. Prognoza pentru 9 – 16 ianuarie 2023

Vremea nu se normalizează sub aspect termic nici în a doua săptămână din ianuarie. Meteorologii spun că mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

La capitolul precipitații, specialiștii spun că vor fi cantități în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate zonele.

ADVERTISEMENT
Tags: