News

Prognoza ANM pentru 20 iunie – 18 iulie. Când vin căldurile și ce se întâmplă cu precipitațiile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza pentru perioada 20 iunie – 18 iulie 2022. Căldurile încep să apară treptat în peisajul verii. Ce se întâmplă ci precipitațiile.
17.06.2022 | 14:52
Prognoza ANM pentru 20 iunie  18 iulie Cand vin caldurile si ce se intampla cu precipitatiile
Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Prognoza ANM pentru perioada 20 iunie - 18 iulie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

ANM anunță că în următoarele patru săptămâni valorile termice se vor situa peste cele normale.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Prognoza ANM pentru perioada 20 iunie – 18 iulie

Potrivit estimărilor emise vineri de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în următoarele săptămâni vremea va fi caldă în toate regiunile României.

ADVERTISEMENT

A doua decadă a lunii iunie va fi marcată de temperaturi peste media perioadei. Asta înseamnă că, cel mai probabil, urmează și valuri de caniculă.

Din păcate pentru zona agricolă, aflată încă în suferință din cauza secetei, vor fi foarte puține precipitații. Iată, mai jos, datele ANM pentru următoarele patru săptămâni.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru săptămâna 20 – 27 iunie

Începând de luni, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar cu precădere în vest. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile.

Căldură în intervalul 27 iunie – 4 iulie

Finalul lunii iunie și debutul lunii lui Cuptor aduc o vară veritabilă în țara noastră. ANM anunță că temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara.

ADVERTISEMENT

În același timp, ploile devin din ce în ce mai rare. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în vest şi centru.

Debut călduros de iulie. Prognoza pentru săptămâna 4 – 11 iulie

Mediile valorilor termice vor continua să fie peste cele specifice pentru această săptămână și după 4 iulie, pe întreg teritoriul României.

ADVERTISEMENT

La orizont apar vești bune în legătură cu precipitațiile. Regimul pluviometric va fi excedentar în centrul ţării şi la munte. În rest, cantităţile de apă aduse de ploaie vor fi în general apropiate de cele normale.

Prognoza meteo pentru săptămâna 11 – 18 iulie

Spre mijlocul lunii iulie, vom avea de a face cu valori termice peste normalul perioadei, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric se echilibrează. Astfel, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, excepție făcând regiunile nord – vestice, unde acestea vor fi deficitare.

ADVERTISEMENT