News

Prognoza ANM pentru 20 martie – 17 aprilie. Cum va fi vremea de Florii și de Paște

Prognoza ANM pentru intervalul 20 martie - 17 aprilie a fost emisă vineri de specialiștii. Cum va fi vremea de Florii și de Paște.
17.03.2023 | 16:46
Prognoza ANM pentru 20 martie  17 aprilie Cum va fi vremea de Florii si de Paste
Prognoza ANM pentru 20 martie - 17 aprilie. Surprize plăcute ale vremii de Florii și de Paște. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni, emisă vineri, anunță o vreme cu surprize destul de plăcute. Vom scăpa definitiv de iarnă, iar singurelele probleme vor fi cele cauzate de precipitații.

Prognoza ANM pentru 20 martie – 17 aprilie. Surprize plăcute ale vremii de Florii și de Paște

Conform datelor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), temperaturile vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă în următoarele patru săptămâni.

ADVERTISEMENT

Inclusiv de Florii și de Paște, meteorologii estimează o vreme foarte bună sub aspect termic. În schimb, dacă e să vorbim de precipitații, trebuie să spunem că primăvara se anunță a fi una destul de ploioasă. Reamintim că, în 2023, Paștele Ortodox cade pe 16 aprilie.

Prognoza ANM pentru săptămâna 20 – 27 martie

Luna martie se încheie cu vreme deosebit de caldă. ANM anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM spune că nu va ploua foarte mult. Cantitățile de precipitații vor fi modeste în zonele extracarpatice. În rest, ele vor fi în general apropiate de cele normale.

Cum va fi vremea în săptămâna 27 martie – 3 aprilie

A doua lună a primăverii debutează cu vreme caldă. Valorile medii de temperatură vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Va ploua destul de mult la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea de Florii. Prognoza pentru săptămâna 3 – 10 aprilie

În perioada Floriilor, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei.

Regimul de precipitații va fi în continuare excedentar. Vor cădea ploi abundente în extremitatea de sud și de sud-est a țării. În rest, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Vreme bună de paște. Prognoza ANM pentru săptămâna 10 – 17 aprilie

Prognoza ANM de Paște indică faptul că temperaturile vor fi mai ridicate în extremitatea de sud-est a țării. Va fi cald și în restul țării, însă aici valorile vor fi apropiate de cele normale. Regimul de precipitații va fi în general apropiat de cel normal pentru această dată din calendar, în toată țara.

ADVERTISEMENT
Tags: