News

Prognoza ANM pentru 20 noiembrie – 18 decembrie. Cum va fi vremea înainte de Crăciun, anunțul meteorologilor

Prognoza ANM pentru 20 noiembrie - 18 decembrie. Cum va fi vremea în prima lună de iarnă, ce ne așteaptă înainte de Crăciun.
17.11.2023 | 17:50
Prognoza ANM pentru 20 noiembrie  18 decembrie Cum va fi vremea inainte de Craciun anuntul meteorologilor
Prognoza ANM pentru 20 noiembrie - 18 decembrie. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 20 noiembrie – 18 decembrie. Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie anunță cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, în toate regiunile țării.

Prognoza ANM pentru 20 noiembrie – 18 decembrie

Dacă finalul de săptămână va aduce frig și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, inclusiv în Capitală, de luni, vremea se va schimba din nou. Astfel, în primele șapte zile ale intervalului, temperaturile vor fi iarăși prietenoase.

ADVERTISEMENT

În special, în zona centrală, de vest, sudică și în extremitatea de sud-vest vor fi valori termice mult mai ridicate decât ar fi normal pentru perioada respectivă. În celelalte regiuni sunt așteptate temperaturi normale. Precipitațiile își vor face apariția mai ales în jumătatea de vest și în sud-vest.

În săptămâna 27 noiembrie – 4 decembrie vor fi temperaturi specifice perioadei, în întreaga țară. De altfel, începutul lunii decembrie va aduce cantități normale de precipitații pentru acest interval, potrivit ANM.

ADVERTISEMENT

Regimul pluviometric va fi adecvat perioadei, în toate regiunile. Prin urmare, ne așteptăm ca în această săptămână să avem ploi, dar și ninsori în anumite zone ale țării, așa cum transmit meteorologii.

Cum va fi vremea în perioada 4 decembrie – 11 decembrie

Și în acest interval vremea va aduce temperaturi normale pentru primele zile ale lunii decembrie. Însă, precipitațiile vor lipsi, mai ales în vestul și nord-vestul țării. În restul regiunilor, vor fi normale pentru luna sărbătorilor de iarnă.

ADVERTISEMENT

„Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval”, transmite ANM.

Pe măsură ce ne apropiem de Crăciun, observăm că temperaturile vor crește considerabil. Astfel, în săptămână 11 decembrie – 18 decembrie, va fi mai cald decât este normal pentru această săptămână, în întreaga Românie.

ADVERTISEMENT

Cu toate că vor fi valori termice ridicate, precipitațiile vor fi specifice perioadei. „Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile”, a adăugat ANM.

ADVERTISEMENT