News

Prognoza ANM pentru 27 noiembrie – 25 decembrie. Cum va fi vremea de 1 decembrie

Specialiștii au emis, vineri, prognoza ANM pentru intervalul 27 noiembrie - 25 decembrie. De 1 decembrie ne așteaptă destul de multe surprize.
24.11.2023 | 19:32
Prognoza ANM pentru 27 noiembrie  25 decembrie Cum va fi vremea de 1 decembrie
Prognoza ANM pentru 27 noiembrie - 25 decembrie. Răcire accentuată și precipitații abundente. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru perioada 27 noiembrie – 25 decembrie anunță o vreme destul de capricioasă în țara noastră. Iarna va debuta în forță, cu răcire și ninsori. Ulterior, situația se mai ameliorează.

Prognoza ANM pentru 27 noiembrie – 25 decembrie. Răcire accentuată și precipitații abundente în următoarea perioadă, inclusiv de 1 decembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității vineri, 24 noiembrie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. În perioada imediat următoare se anunță temperaturi scăzute și precipitații, în majoritatea regiunilor.

ADVERTISEMENT

Ziua Națională a României – 1 Decembrie are mari șanse să fie una dominată de vremea schimbătoare și capricioasă. Din weekendul 25 – 26 noiembrie iarna lovește în forță. ANM a emis deja alerte cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol.

Apoi, săptămâna viitoare, una la finalul căreia vom sărbători Ziua Națională a României, se anunță una cu variații termice. În unele zone sunt așteptate și precipitații: ninsori la munte și ploi în zonele joase. Iată prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 27 noiembrie – 4 decembrie

De luni, temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cel mai frig va fi în jumătatea nordică a țării. Vor cădea ploi, lapovițe și ninsori în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice, sud-estice și la munte.

Cum va fi vremea între 4 și 11 decembrie

Conform ANM, după 4 decembrie temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Precipitații continuă să fie abundente la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice.

ADVERTISEMENT

Datele meteo pentru intervalul 11 – 18 decembrie

La mijlocul lunii, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul de precipitații va fi ușor excedentar în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza ANM pentru 18 – 25 decembrie. Cum va fi vremea de Crăciun

În preajma Crăciunului, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână. Asta înseamnă că ne așteptăm la temperaturi care vor oscila de la 0 la 10 grade.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații prognozate pentru această perioadă vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile. Așadar, nu sunt vești prea bune pentru cei care speră la un Crăciun alb.

ADVERTISEMENT
Tags: