News

Prognoza ANM pentru 6 martie – 3 aprilie. Meteorologii anunță o încălzire accentuată a vremii

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru intervalul 6 martie - 3 aprilie 2023. Specialiștii anunță vreme mult mai caldă decât în mod normal.
07.03.2023 | 11:14
Prognoza ANM pentru 6 martie  3 aprilie Meteorologii anunta o incalzire accentuata a vremii
Vreme caldă în primele săptămâni din martie. Prognoza ANM pentru intervalul 6 martie - 3 aprilie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Meteorologii au emis, marți, prognoza meteo pentru martie și debutul lui aprilie. Aflăm, de pe site-ul ANM, cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, unde vor fi precipitații excedentare și în ce zone se instalează cu adevărat primăvara.

Vreme caldă în primele săptămâni din martie. Prognoza ANM pentru intervalul 6 martie – 3 aprilie

Finalul lunii februarie și debutul lui martie au adus o vreme capricioasă în țara noastră. Zilele mai calde au alternat cu cele răcoroase. La fel a stat vremea și sub aspectul precipitațiilor. Acestea au căzut sub toate formele.

ADVERTISEMENT

Conform celei mai recente prognoze ANM pe o lună, vremea din țara noastră se va schimba radical în următoarele săptămâni. Meteorologii anunță o încălzire accentuată. Din peisaj nu vor lipsi precipitațiile.

Prognoza ANM pentru intervalul 6 – 13 martie

În toată țara, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână. Cel mai cald va fi în extremitatea de sud și de sud-est a țării. Aici se pot atinge și depăși valori de 19 – 20 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Nu vor lipsi din peisaj ploile. ANM prognozează cantități de precipitații excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale. În schimb, se anunță un regim pluviometric deficitar în zonele estice. În rest, cantitățile vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza ANM pentru 13 – 20 martie

Va fi cald și de la jumătatea lunii martie. Meteorologii spun că temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări.

ADVERTISEMENT

La capitolul precipitații, specialiștii ANM precizează că regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice și în zona montană aferentă. În restul României, regimul de precipitații va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza ANM pentru 20 – 27 martie

Finalul lunii lui Mărțișor aduce temperaturi medii în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. La fel, cantitățile de precipitații prognozate se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile țării.

ADVERTISEMENT

Cum va debuta a doua lună de primăvară. Prognoza ANM pentru 27 martie – 3 aprilie

A doua lună de primăvară debutează cu vreme normală perioadei din calendar. Mediile de temperatură vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. În paralel, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toată România.

ADVERTISEMENT
Tags: