News

Prognoza ANM pentru 9 – 22 ianuarie. Vreme capricioasă în următoarea perioadă, cu precipitații însemnate

ANM a emis, luni, prognoza pentru intervalul 9 - 22 ianuarie. Vin două săptămâni cu vreme capricioasă. Zilele următoare aduc precipitații însemnate în mai multe regiuni.
09.01.2023 | 14:36
Prognoza ANM pentru 9  22 ianuarie Vreme capricioasa in urmatoarea perioada cu precipitatii insemnate
Vreme capricioasă în următoarea perioadă. Prognoza ANM pentru 9 - 22 ianuarie anunță precipitații și temperaturi oscilante. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Nici următoarele două săptămâni nu aduc iarna în țara noastră. Doar zona de munte va avea parte de fenomene specifice sezonului rece.

Vreme capricioasă în următoarea perioadă. Prognoza ANM pentru 9 – 22 ianuarie anunță precipitații și temperaturi oscilante

Meteorologii de la ANM anunță că vremea va rămâne oscilantă în următoarele două săptămâni, în aproape toate regiunile. În ciuda acestui aspect, nu vom avea parte de o iarnă veritabilă în zonele joase de relief.

ADVERTISEMENT

În schimb, va ploua. Probabilitatea de apariţie a precipitațiilor va fi mai ridicată în zilele de 11 şi 12 ianuarie.

Doar în zonele montane, unde valorile termice sunt mai scăzute, sunt așteptate ninsori sau lapovițe, conform prognozei publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru Banat

În vest, valorile de temperatură vor avea variații mici de la o zi la alta. Ele vor fi fi în scădere în prima săptămână de prognoză până la medii ale maximelor de 6 – 7 grade Celsius și ale minimelor de 0 – 1 grade Celsius.

Pe parcursul celei de a doua săptămâni, temperatura aerului va crește ușor și va atinge medii ale maximelor de 9 – 10 grade Celsius și ale minimelor de 2 – 3 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Probabilitatea de precipitații va fi una mai mare în intervalul 10 – 11 ianuarie.

Cum va fi vremea în Crișana

De marți, valorile termice vor fi în scădere, până la medii ale maximelor de 6 – 7 grade Celsius și ale minimelor de 1 – 2 grade Celsius.

Nici în a doua săptămână de prognoză, temperatura aerului nu va avea variații semnificative. Se vor atinge medii regionale ale maximelor de 6 – 9 grade Celsius și ale minimelor de 0 – 2 grade Celius.

ADVERTISEMENT

Și în nord-vest, în intervalul 10 – 11 ianuarie 2023, probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată.

Vreme mai caldă în Transilvania

Pe parcursul celor 2 săptămâni, temperaturile maxime medii nu vor avea oscilații semnificative și se vor încadra între 5 și 8 grade Celsius.

Temperaturile minime medii, în prima săptămână, vor avea ușoare fluctuații de la o zi la alta și se vor încadra între -1 și 3 grade Celsius, iar în a doua săptămână nu vor avea variații semnificative și se vor încadra între -2 și 0 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată pe 11 ianuarie 2023.

Prognoza meteo pentru zona Maramureșului

În nordul țării, temperaturile vor fi în scădere de la o zi la alta. Acestea vor coborî până la medii ale maximelor de 5 – 6 grade Celsius și ale minimelor de 1 – 2 grade Celsius.

De săptămâna viitoare, temperatura aerului nu va avea variații semnificative. Se vor raporta medii regionale ale maximelor de 5 – 8 grade Celsius și ale minimelor de -1 – 1 grad Celsius.

Și aici, probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată pe data de 11 ianuarie.

Vremea în Moldova

În zona Moldovei, valorile termice se vor situa peste normele climatologice specifice regiunii, cu medii ale maximelor de 6 – 8 grade Celsius, iar ale minimelor de 0 – 4 grade Celsius.

Doar miercuri și joi, pe 11 și 12 ianuarie, maximele vor coborî la valori de 4 grade Celsius mediat regional.

Tot în această perioadă, probabilitatea de precipitații pe arii mai extinse va fi ridicată. În restul intervalului, acestea se vor semnala doar pe alocuri.

Vreme caldă în Dobrogea

Sud-estul țării are o vreme deosebit de caldă în primele zile ale săptămânii. Ulterior, se va răci, iar în zilele de 12, 13, 14 și 15 ianuarie va fi doar ușor mai cald decât normal, după care iar se va încălzi în cea mai mare parte a regiunii.

Mediile valorilor maxime vor varia între 8 și 12 grade Celsius, iar ale celor minime între 3 și 7 grade Celsius.

Cresc șansele de ploi în 11 și 12 ianuarie 2023, apoi precipitațiile se vor semnala doar pe alocuri și trecător.

Cum va fi vremea în Muntenia

În sud, temperaturile vor oscila zilnic, însă pe tot parcursul intervalului se vor situa peste normele climatologice specifice perioadei.

Mediile maximelor vor fi de la 6 – 8 grade în zilele de 11, 12, 13, 21 și 22 ianuarie, până spre 10 grade Celsius în a doua zi din interval și din nou în perioada 16-20 ianuarie. Minimele se vor situa între 0 și 4 grade Celsius, valori mediate regional.

În 11 și 12 ianuarie vor fi precipitații pe arii extinse, iar în restul timpului probabilitatea de apariție a acestora va fi mai scăzută.

Vremea în Oltenia

Temperaturile vor avea variații de la cele mai mici valori, cu media maximelor de 6 grade Celsius la debut, precum și în 12 ianuarie, până spre 10 grade în intervalul 16-19 ianuarie 2023.

Și minimele vor avea variații, între 0 și 4 grade Celsius, cu cele mai calde nopți între 10 și 13 ianuarie 2023 și din nou între 18 și 21 ianuarie 2023.

Sunt șanse să plouă pe arii extinse în zilele de 10, 11, 19, 20 și 21 ianuarie 2023. În restul intervalului, acestea se vor semnala trecător și izolat.

Sunt așteptate ninsori în zona înaltă. Prognoza ANM la munte

În zona de munte, împătimiții sporturilor de iarnă vor avea parte de zăpadă. Vremea se va răci ușor și treptat până în data de 13 ianuarie 2023.

Mediile maximelor vor coborî de la 2 spre -2 grade Celsius și ale minimelor de la -2 până la -6 grade Celsius.

Apoi, în a doua săptămână, valorile diurne vor fi de 1 – 2 grade Celsius, iar cele nocturne de -6 și -2 grade Celsius.

Vor cădea precipitații pe parcursul întregului interval. Probabilitatea mai mare ca acestea să fie abundente este în zilele de 10 și 11 ianuarie.

ADVERTISEMENT
Tags: