News

Urmează zile cu precipitații în multe regiuni din țară. Elena Mateescu, ANM: ”În această zonă ninsorile vor fi predominante”

Directorul ANM a anunțat că în prognoza meteo actualizată pentru săptămâna viitoare sunt anunțate precipitații sub formă de ploi și ninsori.
07.01.2023 | 17:21
Urmeaza zile cu precipitatii in multe regiuni din tara Elena Mateescu ANM In aceasta zona ninsorile vor fi predominante
Elena Mateescu a explicat ce urmează săptămâna viitoare din punct de vedere al precipitațiilor Foto: Facebook Elena Mateescu
ADVERTISEMENT

Elena Mateescu a mai precizat și că în zonele extracarpatice temperaturile, inclusiv cele minime, vor rămâne pozitive și mai ridicate decât normalul perioadei.

Urmează zile cu precipitații în multe zone din țară

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a mai precizat că vor fi semnalate și intensificări ale vântului, mai ales în zona montană înaltă.

ADVERTISEMENT

”În zona montană și mai ales în zona montană înaltă, la altitudini mai mari de 1.400-1.500 de metri, precipitațiile sunt predominant sub formă de ninsoare. Se va depune strat de zăpadă.

Acestea sunt asociate și cu intensificări ale vântului, care pot depăși la rafală 70-90 de kilometri pe oră, în timp ce în restul țării, în zonele joase de relief, mai ales, vorbim de temperaturi ce caracterizează o vreme mai caldă decât în mod obișnuit și acest lucru va fi de interes, așa cum arată și actualizările, până în jurul datei de 6 februarie, dar mai ales pentru luna ianuarie, cea mai rece lună a anului în țara noastră, vor caracteriza o vreme mai caldă”, a declarat Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Singurele zone unde temperaturile minime vor fi negative sunt cele depresionare și cele din zona montană înaltă, unde vor predomina ninsorile, în vreme ce în restul teritoriului precipitațiile vor fi sub formă de ploi, în unele regiuni depășind 15-20 de litri pe metru pătrat.

”Maximele se vor situa în următoarea săptămână în general, între 3 până la 14 grade chiar și minimele vor fi, în zonele extracarpatice, ușor pozitive.

ADVERTISEMENT

Doar în zonele depresionare vor fi minime de până la -3… -4 grade, iar în zona montană înaltă valori mai coborî sub -10 grade, acolo unde în următoarea perioadă ninsorile vor fi predominante.

În restul țării, precipitații mai ales sub formă de ploaie și vorbim și de cantități care în partea de sud-vest, vest, nord-vest a țării, la nivel local, vor depăși 15-20 de litri pe metru pătrat”, a mai spus Elena Mateescu.

ADVERTISEMENT