News

Prognoza ANM pentru intervalul 28 martie – 25 aprilie. Cum va fi vremea de Paște

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru perioada 28 martie - 25 aprilie. Aflăm cum va fi vremea de Paște în țara noastră.
25.03.2022 | 19:18
Prognoza ANM pentru intervalul 28 martie  25 aprilie Cum va fi vremea de Paste
Cum va fi vremea de Paște. Prognoza ANM pentru perioada 28 martie - 25 aprilie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Specialiștii ANM au dat publicității datele meteo pentru următoarele patru săptămâni, perioadă în care sunt incluse sărbătorile de Florii și Paște.

Cum va fi vremea de Paște. Prognoza ANM pentru perioada 28 martie – 25 aprilie

Conform prognozei pe o lună, în perioada următoare, vremea va fi caldă, temperaturile fiind ușor mai ridicat decât cele obișnuite pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

În perioada sărbătorilor de Paște, conform datelor prezentate pe site-ul ANM, vom avea parte de o vreme normală, fără excese în plus sau în minus în privința valorilor termice. Precipitațiile care vor cădea vor fi în limita obișnuită datei din calendar.

Prognoza ANM pentru săptămâna 28 martie – 4 aprilie

În finalul lunii martie și debutul lui aprilie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISEMENT

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și sud-vestice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Cum va fi vremea în săptămâna 4 – 11 aprilie

Continuă vremea caldă. Temperatura medie a aerului va fi ușor mai ridicată decât în mod normal pentru această dată, în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor avea o tendință deficitară în regiunile sudice și sud-estice, dar și excedentară în cele nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cald și în săptămâna 11 – 18 aprilie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate în sud-estul teritoriului, iar în rest se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână.

ADVERTISEMENT

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vreme normală de Paște. Prognoza în perioada 18 – 25 aprilie

În ultima săptămână din acest buletin de prognoză, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale, mai anunță ANM.

ADVERTISEMENT