News

Prognoza ANM pentru 21 martie – 18 aprilie 2022. Cum va fi vremea de Florii

Meteorologii ANM au emis prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. În intervalul 21 martie - 18 aprilie, vremea se va ameliora considerabil, iar spre finalul intervalului căldura va pune stăpânire pe majoritatea zonelor.
18.03.2022 | 11:55
Prognoza ANM pentru 21 martie  18 aprilie 2022 Cum va fi vremea de Florii
ANM a emis prognoza pentru intervalul 21 martie - 18 aprilie 2022. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Treptat, vremea rece va lăsa locul unor temperaturi normale pentru sezonul din calendar.

ANM a emis prognoza pentru intervalul 21 martie – 18 aprilie 2022

Dacă primele trei săptămâni din martie au adus o vreme de iarnă veritabilă în majoritatea regiunilor, cu valori extrem de modeste și chiar ninsori în unele zone, finalul lui ”Mărțișor” și debutul lui aprilie schimbă foaia.

ADVERTISEMENT

Vom scăpa de frig, iar primăvara va pune stăpânire pe tot mai multe părți ale României. Din păcate pentru agricultori, nu se anunță precipitații prea multe. Regimul pluviometric va fi deficitar pe aproape întregul interval de prognoză.

Din datele pe termen lung oferite de ANM, constatăm o vreme foarte bună de Florii. În intervalul 11 – 18 aprilie, valorile termice se vor situa peste cele normale, în cea mai mare parte a teritoriului.

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru săptămâna 21 – 28 martie

Valorile de temperatură se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în zonele montane din jumătatea de vest a teritoriului.

Cum va fi vremea în săptămâna 28 martie – 4 aprilie

În finalul lui martie și debutul lui aprilie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile estice.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în regiunile sudice și la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza ANM în săptămâna 4 – 11 aprilie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea de Florii

Conform ANM, în săptămâna 11– 18 aprilie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

Floriile ortodoxe, în acest an 2022, se vor sărbători duminică, 17 aprilie.

ADVERTISEMENT