ADVERTISEMENT
News

Prognoza ANM pentru intervalul 5 iulie – 2 august. Nu scăpăm de ploi. Unde lovește canicula

ANM a emis prognoza pentru intervalul 5 iulie - 2 august. Vom avea zile caniculare și nu scăpăm de ploi.
Autor: Adrian Baciu | 02.07.2021 | 12:10
Prognoza ANM pentru intervalul 5 iulie - 2 august. Nu scăpăm de ploi. Unde lovește canicula
ANM, două avertizări de cod galben de furtuni și caniculă. Ce zone sunt afectate Sursa foto: nbc.com

Potrivit estimărilor anunțate vineri de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), urmează patru săptămâni cu vreme instabilă.

ADVERTISEMENT

În continuare, scenariile din ultimele zile nu vor dispărea din peisaj. Vom avea perioade cu temperaturi ridicate care vor alterna cu înregistrarea unor cantități importante de precipitații.

Prognoza ANM pentru perioada 5 iulie – 2 august. Canicula revine. Ce se întâmplă cu precipitațiile

Specialiștii ANM estimează că întreaga lună iulie va fi una dominată de fenomene specifice sezonului cald. Astfel, pe parcursul următoarelor 4 săptămâni, temperaturile vor fi ușor mai ridicate.

ADVERTISEMENT

În special în regiunile vestice și sud-vestice, canicula are mari șanse să revină și să creeze din nou disconfort termic.

În ceea ce privește regimul precipitațiilor, acesta va fi unul destul de activ. Asta înseamnă că vom avea în continuare furtuni, vijelii și ploi abundente.

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru săptămâna 5 – 12 iulie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice şi sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest se va situa în jurul celui specific pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în săptămâna 12 – 19 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în regiunile vestice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Cantităţile de precipitaţii vor fi local excedentare în regiunile sudvestice şi local în cele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

ADVERTISEMENT

Vremea în săptămâna 19 – 26 iulie

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate de cât cele normale pentru această perioadă, în regiunile vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cum va debuta luna august. Prognoza pentru săptămâna 26 iulie – 2 august

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!