News

Prognoza ANM pentru perioada 15 – 18 iunie în București și în țară. Se încălzește, dar ploile continuă

Prognoza ANM pentru intervalul 15 - 18 iunie pentru București și țară anunță o vreme în încălzire, dar instabilă.
15.06.2021 | 13:16
Prognoza ANM pentru perioada 15  18 iunie in Bucuresti si in tara Se incalzeste dar ploile continua
ADVERTISEMENT

Potrivit datelor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), urmează zile cu instabilitate accentuată în București și în țară.

Vremea va intra într-un proces de încălzire, însă din scenă nu vor dispărea ploile. Acestea vor continua să cadă în majoritatea zonelor, fiind însoțite de fenomene severe.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru perioada 15 – 18 iunie în țară

În țară, marți, vremea va intra într-un proces de încălzire, dar va fi în general instabilă. În jumătatea de est a țării şi în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină şi vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spații mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade pe litoral şi 28 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime între 10 şi 17 grade.

ADVERTISEMENT

Vremea nu schimbă foaia nici miercuri. La fel, în jumătatea de est, precum şi în zonele montane, instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată şi se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină şi vijelii.

Din nou, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp. În restul teritoriului vremea va continua să se încălzească, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spații restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 20…21 de grade în Dobrogea şi 31 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime între 9 şi 17 grade.

ADVERTISEMENT

Și joi, în jumătatea de est a țării, vremea va fi în general instabilă și răcoroasă. Vor fi înnorări, pe arii extinse vor fi ploi local însemnate cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari în zonele montane şi pe litoral. Vor fi condiții de grindină.

În jumătatea vestică a țării, vremea va fi caldă, cu cer variabil și vânt slab și moderat, iar averse se vor semnala izolat, cu precădere la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade pe litoral şi 31…32 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 19 grade, se arată în prognoza ANM prezentată de România TV.

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru vineri anunță ploi în sud-est

În ultima zi a prognozei, vineri, vremea va fi în general instabilă în regiunile din sud-estul țării. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale şi local, în special în Muntenia şi în Dobrogea, se vor situa sub cele specifice perioadei.

Cerul va avea înnorări, va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor fi însemnate. Vor fi mai ales averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice şi vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, vremea va fi predominant frumoasă şi călduroasă, cerul va fi variabil, iar ploile vor fi posibile izolat.

Vântul va avea intensificări susținute în regiunile sud-estice şi la munte, iar în celelalte zone va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade pe litoral şi 32…33 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 18 grade.

Prognoza ANM pentru București

În Capitală, vremea va fi una extrem de capricioasă pe durata întregii săptămâni. Marți, vremea va fi instabilă, iar valorile termice se vor menține mai scăzute decât cele normale la mijlocul lunii iunie.

Cerul va fi temporar noros și, în special în partea a doua a zilei şi noaptea, vor fi averse, posibil mai însemnate cantitativ şi însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de de 23…24 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade.

Urmează o zi de miercuri cu vreme mai caldă. Instabilitatea se va mențină însă pronunțată. Cerul va avea înnorări, temporar accentuate după-amiaza şi noaptea când vor fi averse şi descărcări electrice, iar cantitățile de apă pot fi însemnate.

Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade

Joi, cerul va fi temporar noros şi vor fi ploi de scurtă durată, în general slabe, mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Nu scăpăm de ploi nici vineri. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua. Vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări îndeosebi ziua. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade.

ADVERTISEMENT