News

Prognoza ANM pentru perioada 28 iunie – 11 iulie. Cum va debuta ”luna lui cuptor”

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, 28 iunie - 11 iulie. ”Luna lui cuptor” va avea un debut cu vreme instabilă.
28.06.2021 | 13:46
Prognoza ANM pentru perioada 28 iunie  11 iulie Cum va debuta luna lui cuptor
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni, perioada 28 iunie – 11 iulie.

Datele specialiștilor indică faptul că temperaturile maxime vor fi în creștere zilele viitoare, însă manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala aproape în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

După 1 iulie, fenomenele meteo vor mai accentuate și mai violente în manifestare, mai anunță ANM.

Prognoza ANM pentru perioada 28 iunie – 11 iulie. Cum începe ”luna lui cuptor”

Potrivit meteorologilor, în primele zile din prognoză, canicula şi temperaturile ridicate vor spori disconfortul termic în majoritatea regiunilor, deși vor exista şi perioade de instabilitate atmosferică, cu averse şi descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

În special după data de 1 iulie, furtunile violente vor reveni în forță, arată prognoza de specialitate, valabilă pentru intervalul 28 iunie – 11 iulie, publicată luni.

Prognoza meteo pentru Banat

În vest, vremea va fi în încălzire până miercuri (30 iunie) şi va deveni caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime în general de 36 – 38 de grade Celsius. În următoarele patru zile se va răcori, astfel că la sfârşitul primei săptămâni media maximelor termice se va situa în jurul a 28 de grade.

ADVERTISEMENT

În cea de a doua săptămână tendinţa va fi de încălzire treptată şi uşoară. Temperaturile minime vor creşte, în medie, până spre 20 – 21 de grade în 30 iunie şi 1 iulie, în următoarele trei zile vor scădea cu aproximativ 5 grade, apoi se va resimţi şi în cazul lor o nouă creştere. Probabilitatea de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice va fi în creştere după data de 1 iulie.

Cum va fi vremea în Crișana

Vremea va deveni caniculară în zilele de 29 şi de 30 iunie Celsius, când media valorilor maxime se va situa între 35 şi 38 de grade, iar a minimelor în general între 18 şi 20 de grade. În primele zile ale lunii iulie se va răcori, pentru ca din data de 4 iulie vremea să reintre într-un proces de încălzire treptată şi uşoară.

ADVERTISEMENT

În cea de a doua săptămână de prognoză media maximelor termice va fi de 28 – 32 de grade, iar cea a minimelor de 15 – 17 grade. Probabilitatea de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice va fi mai mare după data de 1 iulie.

Vreme schimbătoare în Transilvania

În centrul țării, media temperaturilor maxime va fi în creştere de la 28 de grade în prima zi, până spre 34 de grade în data de 30 iunie. În primele trei zile din luna iulie aceasta va scădea semnificativ, astfel că, în 3 iulie, nu va mai depăşi 26 – 27 de grade, apoi se va încălzi uşor şi treptat.

Media minimelor termice va fi şi ea în creştere, până în prima dimineaţă din luna iulie, apoi va scădea uşor, iar între 3 iulie şi finalul intervalului de prognoză nu va mai avea variaţii semnificative. Vor fi manifestări ale instabilităţii atmosferice aproape în fiecare zi, dar mai frecvente şi pe arii mai extinse, după data de 1 iulie.

Prognoza pentru Maramureș

În nord, încălzirea treptată a vremii va determina creşterea temperaturilor maxime de la valori medii de 29 – 30 de grade, la 34 – 35 de grade în intervalul 28 – 30 iunie, când vremea va deveni călduroasă în timpul după-amiezilor. În a doua jumătate a primei săptămâni de prognoză se estimează o scădere semnificativă a temperaturii aerului, până la valori medii ale maximelor în jurul a 30 de grade, apoi se va încălzi din nou, însă uşor şi treptat.

În ceea ce priveşte minimele termice, acestea vor marca o creştere evidentă în primele zile, iar în dimineaţa de 1 iulie media va ajunge la 17 – 18 grade, apoi vor scădea spre 14 grade în 2 – 3 iulie. În cea de-a doua săptămână minimele termice vor fi cuprinse în medie între 14 şi 17 grade. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că în special pe parcursul după-amiezelor şi după data de 1 iulie, se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial şi descărcări electrice.

Cum se anunță vremea în Moldova

În Moldova, până la mijlocul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi în creştere de la medii de 28 de grade, spre 33 de grade şi vor caracteriza o vreme călduroasă. În acelaşi interval şi temperaturile minime vor marca o creştere, iar media acestora va ajunge la 18 – 19 grade. Ulterior, până în data de 3 iulie, temperatura aerului va fi în scădere spre maxime, în medie regională, de 27 de grade şi minime în jurul a 17 grade, medii ce se vor menţine, cu uşoare variaţii, până la sfârşitul intervalului.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere după data de 1 iulie şi în special în cursul după-amiezelor şi al serilor se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial.

Prognoza pe litoral și Dobrogea

În Dobrogea, până în data de 30 iunie, valorile termice diurne vor fi în creştere uşoară, spre medii de 29 de grade. Apoi, până la sfârşitul primei săptămâni, temperaturile maxime vor scădea uşor, iar media acestora se va situa în jurul a 27 de grade. Până la sfârşitul intervalului, variaţiile maximelor termice vor fi nesemnificative, iar media regională nu va depăşi 28 de grade. Temperaturile minime vor creşte până în data de 1 iulie spre o valoare medie de 21 de grade.

Până la începutul celei de-a doua săptămâni, minimele termice vor avea tendinţa de scădere, spre o medie de 19 grade, valoare ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de anticipaţie. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în intervalul 2-5 iulie, când mai ales după-amiaza şi seara, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial.

Vremea în Muntenia

În Muntenia, valorile termice diurne vor fi în creştere până la mijlocul primei săptămâni, când vremea va deveni caniculară, cu medii ale maximelor de 34 – 35 de grade. Apoi, până în data de 3 iulie, temperaturile maxime vor marca o scădere, iar media acestora va ajunge la 28 de grade. În cea de-a doua jumătate a intervalului, maximele termice nu vor avea variaţii importante, tendinţa va fi de creştere uşoară, iar media acestora se va situa în jurul a 30 de grade.

Media valorilor nocturne va creşte spre 19 – 20 de grade până în data de 1 iulie. Apoi, până la începutul celei de-a doua săptămâni, minimele termice vor marca o scădere, spre medii în jurul a 17 grade, iar până la sfârşitul intervalului, variaţiile vor fi nesemnificative. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere după data de 1 iulie, dar mai ales în intervalul 1 – 4 iulie şi, în special, în cursul după-amiezelor şi al serilor se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial.

Prognoza pentru Oltenia

În Oltenia, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, cu medii ale maximelor în jurul a 30 de grade, chiar caniculară în jurul datei de 30 iunie, când media va urca până la 36 de grade. Media valorilor nocturne va creşte spre 20 de grade până în data de 1 iulie, apoi, până la începutul celei de-a doua săptămâni, minimele termice vor marca o scădere, spre medii în jurul a 17 grade.

Până la sfârşitul intervalului, variaţiile termice nocturne vor fi nesemnificative, iar media regională va fi de 17 – 18 grade. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere după data de 1 iulie şi, mai ales în cursul după-amiezelor şi al serilor, se vor semnala averse ce vor putea avea şi caracter torenţial.

Cum va fi vremea la munte

La munte, valorile termice diurne vor fi în creştere până la mijlocul primei săptămâni, când se vor înregistra maxime, în medie, de 24 de grade Celsius, după care, până în data de 3 iulie, temperaturile maxime vor marca o scădere, iar media acestora se va apropia de 16 grade. În cea de-a doua jumătate a intervalului, maximele termice nu vor avea variaţii importante, tendinţa va fi de creştere uşoară, iar media acestora se va situa în jurul a 19 grade.

Media valorilor nocturne va creşte spre 14 – 15 grade până în data de 1 iulie. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, minimele termice vor marca o scădere, spre medii în jurul a 10 grade, iar până la sfârşitul intervalului, variaţiile vor fi nesemnificative. Pe tot parcursul intervalului, după-amiaza şi seara vor fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice, cu un grad mai pronunţat după data de 1 iulie, când probabilitatea pentru averse torenţiale şi cantităţi importante de apă va fi mai mare.

ADVERTISEMENT
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită:...
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”
FOTO Ce a făcut Florinel Coman, imediat după finalul meciului FCSB - Botoșani...
FOTO Ce a făcut Florinel Coman, imediat după finalul meciului FCSB - Botoșani 3-2
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
A cerut despăgubiri de 760.000 de euro pentru invaliditate după un accident de maşină....
A cerut despăgubiri de 760.000 de euro pentru invaliditate după un accident de maşină. Femeia, prinsă la un concurs de aruncat brazi
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu...
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu nevasta, pentru a trăi cu amanta
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ultimele cuvinte ale lui Petre Roman la căpătâiul Mioarei Roman. Ce a putut...
Ultimele cuvinte ale lui Petre Roman la căpătâiul Mioarei Roman. Ce a putut să zică fostul premier de ea
Regele Charles, gest neașteptat după diagnosticul de cancer. La cine a apelat
Regele Charles, gest neașteptat după diagnosticul de cancer. La cine a apelat
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6...
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6 ani de la fuga lui din România: și-a drogat victimele și le-a filmat. Inițial, a ajuns la Poliție ca victimă
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni