ADVERTISEMENT
News

România se topește. Ce regiuni vor fi afectate de caniculă în zilele următoare. Avertizare ANM

Noi avertizări ANM de disconfort termic și instabilitate atmosferică. Va fi caniculă în perioada următoare.
Autor: Robert Cristea | 27.06.2021 | 12:13
România se topește. Ce regiuni vor fi afectate de caniculă în zilele următoare. Avertizare ANM
România se topește. Ce regiuni vor fi afectate de caniculă în zilele următoare. Avertizare ANM. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Administrația Națională de Meteorologie a trimis avertizări de caniculă și instabilitate atmosferică. Vremea va fi foarte călduroasă în perioada următoare. De asemenea, în zonele montane din 16 județe este cod galben de precipitații.

ADVERTISEMENT

Meteorologii au emis o informare de disconfort termic și instabilitate atmosferică valabilă în toată țara până pe 1 iulie.

Informarea de disconfort termic și instabilitate atmosferică a intrat în vigoare duminică, la ora 10:00, și este valabilă până pe 1 iulie, la ora 21:00.

ADVERTISEMENT

Va fi caniculă în România până pe 1 iulie. Avertizare ANM

Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi ridicat, la început în sud-vestul și sudul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni.

În zilele de marți, miercuri și joi (29, 30 iunie și 1 iulie), disconfortul termic va deveni accentuat îndeosebi în regiunile vestice și sudice, unde va fi caniculă, conform ANM.

ADVERTISEMENT

În timpul după-amiezilor și serilor, local în zonele de deal și de munte și pe arii restrânse în restul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…40 l/mp.

Avertizare ANM de cod galben. Vor fi vijelii, averse torențiale și grindină

De asemenea, este cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată duminică, în intervalul orar 12:00 – 22:00.

ADVERTISEMENT

În intervalul menționat, local în nordul Munteniei, al Olteniei, în sud-vestul Transilvaniei și în zona de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe alocuri, spre seară, și în celelalte județe din Oltenia, Muntenia, inclusiv în Municipiul București, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Vremea este deja sufocantă în București. Duminică, 27 iunie, după orele amiezii indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara când vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și posibil vijelie și grindină.

În intervale scurte de timp se pot acumula cantități de apă în medie de 10…20l/mp. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!