News

Prognoza ANM. Răcire bruscă a vremii în București. Temperaturi negative ziua și ninsori

10.02.2021 | 15:53
Prognoza ANM Racire brusca a vremii in Bucuresti Temperaturi negative ziua si ninsori
ADVERTISEMENT

Prognoza emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o răcire bruscă și accentuată și în București. În doar 24 de ore, vom trece de la valori de primăvară la unele demne de mijlocul iernii.

Astfel, în Capitală, la fel ca în toată țara, temperaturile vor scădea brusc. De la un maxim de 14-16 grade joi la minus -1-2 grade în prima parte a zilei de vineri, potrivit prognozei speciale a Administrației Naționale de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Din peisaj nu vor lipsi precipitațiile. Miercuri, pe fondul temperaturilor pozitive și deosebit de ridicate pentru această perioadă, vom vorbi de ploi. De vineri după amiaza, în scenă vor intra și ninsorile, dată fiind răcirea severă.

Prognoza ANM pentru București. Temperaturi negative ziua și ninsori

ANM a emis, miercuri, o prognoză specială pentru municipiul București. Potrivit acestor date, temperaturile vor scădea accentuat, de la un maxim de 14-16 grade joi la minus -1-2 grade în prima parte a zilei de vineri.

ADVERTISEMENT

În intervalul 10.02.2021 ora 14:00 – 11.02.2021 ora 08:00, vremea se va menține deosebit de caldă cu o maximă termică ce se va situa în jurul a 16 grade și o minimă de 4…6 grade. Cerul va fi variabil cu unele înnorări în a doua parte a intervalului, însă condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat.

Ulterior, din 11.02.2021 ora 08:00 – 12.02.2021 ora 12:00, cerul se va înnora treptat și începând din a doua parte a zilei, temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie, iar noaptea se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

ADVERTISEMENT

Trecere de la primăvară înapoi la iarnă în 24 de ore

În Capitală, în prima parte a zilei de vineri, temporar va mai ninge. Valorile termice vor fi în scădere bruscă și accentuată, de la 14…16 grade în după-amiaza zilei de joi spre -2…-1 grad la începutul zilei de vineri.

Vântul va prezenta intensificări în special în seara zilei de joi și în prima parte a nopții de joi spre vineri, când rafalele vor atinge 45…55 km/h.

ADVERTISEMENT

De altfel, tot miercuri, Administrația Națională de meteorologie a transmis o avertizare meteo de cod galben de ploi, ninsori și viscol pentru majoritatea județelor din România.

Informarea este valabilă pentru două zile, în intervalul 11 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 12:00, potrivit datelor furnizate de ANM.

ADVERTISEMENT