News

Prognoza meteo ANM pentru prima zi de școală. Cum va fi vremea pe 11 septembrie 2023

Reprezentanții ANM anunță ce temperaturi vor fi în prima zi din noul an școlar, dar și pe parcursul săptămânii viitoare.
09.09.2023 | 17:10
Prognoza meteo ANM pentru prima zi de scoala Cum va fi vremea pe 11 septembrie 2023
Prognoza meteo ANM pentru prima zi de școală. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo ANM pentru prima zi de școală. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat la ce temperaturi trebuie să ne așteptăm săptămâna ce va urma. Totodată, aflăm cum va fi vremea pe parcursul primei luni de toamnă.

Prognoza meteo ANM pentru prima zi de școală

Deși suntem în luna septembrie, valorile termice sunt specifice, mai degrabă, începutului de vară. Prin urmare, elevii trebuie să știe că și prima zi de școală va aduce vreme în general frumoasă. În toată țara, temperaturile vor fi generoase.

ADVERTISEMENT

Vara anului 2023 a marcat cele mai mari temperaturi din istoria măsurătorilor meteorologice în România. Se pare că și prima lună de toamnă se va menține caldă, conform specialiștilor.

Directorul ANM, Elena Mateescu, spune că atât finalul de săptămână, cât și ziua de luni, vor aduce valori de peste 25 de grade. „Urmează o lună septembrie deosebit de caldă, așa cum a și debutat cu valori de 33-34 de grade în primele zile.

ADVERTISEMENT

Cu siguranţă şi acest sfârșit de săptămână și chiar luni, prima zi de școală, va fi caracterizată din punct de vedere meteorologic printr-o vreme caldă, frumoasă. Asta pentru că valorile de temperaturi la scara întregii țări se vor situa peste 25 de grade”, a transmis Elena Mateescu, pentru Antena 3 CNN.

Totodată, directorul Administrației Naționale de Meteorologie spune că vara va mai zăbovi în România. Vremea se va menține frumoasă cel puțin până la finalul lunii septembrie. Estimările arată că valorile termice vor fi, în medie, mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Temperaturi caniculare la mijlocul săptămânii

Mai mult, meteorologii avertizează că la mijlocul săptămânii viitoare temperaturile se vor apropia de cele caniculare. Va fi cald în toate zonele țării. Mai exact, miercuri ar urma să fie înregistrate 34 de grade Celsius.

De altfel, canitățile de precipitații vor fi deficitare. „Miercuri este posibil să ne apropiem de 34 de grade în partea de vest și sud a țării, ne apropiem de pragul unei zile de caniculă.

ADVERTISEMENT

Însă, din punct de vedere al regimului de precipitații este în continuare un deficit”, menționează Elena Mateescu directorul Administrației Naționale de Meteorologie, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT