News

Prognoza meteo pentru 25 septembrie – 23 octombrie. Temperaturi de început de vară și în a doua lună de toamnă

Prognoza meteo pentru 25 septembrie - 23 octombrie. Cum va fi vremea în a doua lună de toamnă, anunțul meteorologilor ANM.
22.09.2023 | 13:57
Prognoza meteo pentru 25 septembrie  23 octombrie Temperaturi de inceput de vara si in a doua luna de toamna
Prognoza meteo pentru 25 septembrie - 23 octombrie. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru 25 septembrie – 23 octombrie. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea la final de septembrie, dar și în octombrie. Temperaturile specifice toamnei se lasă așteptate, așa cum informează specialiștii ANM.

Prognoza meteo pentru 25 septembrie – 23 octombrie. Cum va fi vremea în a doua lună de toamnă

Astfel, în a doua lună de toamnă vom avea valori termice neobișnuit de ridicate care aduc aminte, mai degrabă, de începutul verii. Însă, meteorologii atrag atenția asupra faptului că, fenomenele extreme cu o durată scurtă de timp nu pot fi prognozate de acum.

ADVERTISEMENT

În prima săptămână a intervalului menționat, temperaturile vor fi mai mari decât ar fi normal pentru anotimpul de toamnă. Prin urmare, luna octombrie va debuta cu vreme frumoasă în toate regiunile României.

De asemenea, precipitațiile vor lipsi în aproape întreaga țara. Regimul pluviometric va fi deficitar mai ales în vestul, nordul și centrul țării, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

În intervalul 2 octombrie – 9 octombrie 2023, vremea se va menține frumoasă. Vorbim de temperaturi mult mai ridicate decât cele specifice pentru perioada menționată. „Regimul pluviometric va fi în general deficitar în majoritatea regiunilor”, adaugă ANM.

Prognoza meteo pentru 9 octombrie – 16 octombrie

Prognoza meteo pentru 9 octombrie – 16 octombrie nu va fi foarte diferită față de estimările meteorologilor pentru săptămânile precedente. Va fi cald în toată țara, mai ales în sudul și estul țării.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de primele două săptămâni ale intervalului, cantitățile de precipitații vor fi normale la jumătatea lui octombrie. Excepție vor face nordul, vestul și centrul României, unde vor fi deficitare.

În săptămâna 16 octombrie – 23 octombrie, temperatura medie a aerului se va menține mai ridicată decât este normal. Însă, ploile se vor înmulți în toate regiunile, potrivit meteorologilor.

ADVERTISEMENT

„Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în toată țara”, au transmis, vineri, reprezentanții Administrației Națională de Meteorologie în prognoza emisă pentru următoarele patru săptămâni.

ADVERTISEMENT