News

Prognoza meteo vineri, 9 octombrie. Se schimbă vremea în toată țara

09.10.2020 | 08:02
Prognoza meteo vineri 9 octombrie Se schimba vremea in toata tara
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 9 octombrie, iar veștile nu sunt deloc îmbucurătoare pentru cei care sperau să întâmpine weekend-ul cu soare și valori termice ridicate.

Din păcate, ploile își vor face simțită prezența în jumătatea estică, Muntenia, Dobrogea, precum şi în zona Moldovei. Ba chiar vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și, pe arii restrânse, căderi de grindină.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește regimul termic, acesta va fi caracterizat de valori apropiate celor normale pentru perioada în care ne aflăm, cu maxime cuprinse între 13 și 22 de grade Celsius şi minime între 6 și 16 grade.

Prognoza meteo vineri, 9 octombrie. Nu scăpăm de ploi

Nici din București nu vin vești mai bune, pentru că vremea se menține ploioasă pe toată durata zilei, cu cer predominant noros și viteze ale vântului de până la 18km/h.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mercurul din termometre va indica valori maxime de 18 grade Celsius și minime de până la 17 grade. Din păcate, potrivit specialiștilor, sunt 90% șanse de ploaie pe toată durata zilei.

De vreme ploioasă vor avea parte și brașovenii, dar vântul va fi mai puțin sesizabil decât în restul teritoriului, pentru că va bate cu o viteză de doar 9km/h, dinspre Nord-Est. Șansele de precipitații se mențin pe toată durata zilei la 94%.

ADVERTISEMENT

În weekend avem parte și de vreme frumoasă

Sâmbătă avem parte de înnorări şi ploi slabe în est, sud-est şi la munte. Restul teritoriului ne îmbie cu vreme bună şi temperaturi potrivite perioadei în care ne aflăm.

Duminică apar condiţii de ceaţă, poate şi burniţă, în prima parte a zilei, dar avem suficiente motive de bucurie, pentru că vremea frumoasă cuprinde întreaga țară.

ADVERTISEMENT

Mai concret, sunt prognozate maxime care pot ajunge chiar și până la 25 de grade Celsius, ideale pentru o zi de weekend. Unde mai pui că ne așteaptă vreme la fel de frumoasă și în prima jumătate a săptămânii viitoare.

ADVERTISEMENT