News

Program Metrorex de Crăciun și Revelion. Primăria, anunț privind circulația autobuzelor şi troleibuzelor. Update

Programul Metrorex de Crăciun și Revelion este unul special. Vestea bună este că mijloacele de transport în comun vor circula de sărbătorile de iarnă. Anunțul Primăriei Capitalei.
23.12.2021 | 17:10
Program Metrorex de Craciun si Revelion Primaria anunt privind circulatia autobuzelor si troleibuzelor Update
ADVERTISEMENT
23-12-2021
15:11

Primăria Capitalei, anunț privind liniile de transport în comun care vor funcționa şi în noaptea de Revelion

Primăria Capitalei a anunțat, joi, că 7 linii de transport în comun vor funcţiona şi în noaptea de Revelion. De Crăciun, autobuzele şi troleibuzele vor circula după programul unei zile de duminică.

Astfel, în zilele de 25 și 26 decembrie 2021, precum și pe 1 și 2 ianuarie 2022, liniile de transport public din Regiunea București – Ilfov vor funcționa după programul de circulație al unei zile de duminică.

Totodată, ținând cont de decizia autorităților de a relaxa restricțiile de circulație în această perioadă, 7 linii de zi vor funcționa și în noaptea de Revelion: ca urmare, vehiculele liniilor 21, 32, 104, 137, 311, 381 și 385 vor circula în noaptea de 31.12.2021/ 01.01.2022, între orele 23.00-04.30, cu plecări la un interval de 30 de minute de la ambele capete de linii (23.00, 23.30, 00.00, 00.30, 01.00, 01.30, 02.00, 02.30, 03.00, 03.30, 04.00, 04.30).

Pe lângă acestea, cetățenii vor putea utiliza și liniile de noapte, linia de tramvai 1, linia navetă 610 și linia 783, ultimele trei funcționând zilnic 24 de ore din 24, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Sărbătorile de iarnă sunt foarte aproape, iar românii fac tot felul de pregătiri pentru a avea bucate alese pe masă sau, dacă vor să călătorească în țară, la rude, deja își stabilesc traseul.

Totuși, cei care vor să rămână în Capitală sau chiar vin aici la rude sau la diverse petreceri sunt foarte interesați de programul pe care îl va avea Metrorex în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Mai ales având în vedere faptul că trăim într-o pandemie, iar condițiile sunt mult diferite față de cele de acum doi ani, spre exemplu, când aveam un trai normal.

Vor putea avea loc petreceri atât de Crăciun, cât și de Revelion

Vestea bună a venit de la guvernanți acum ceva vreme, când aceștia au anunțat că se vor putea organiza petreceri de sărbătorile de iarnă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vor avea loc și petrecerile în aer liber cu ocazia Revelionului 2022, care sunt organizate mereu în Capitală și la care participă foarte multe persoane.

În oricare dintre aceste situații, fie că este vorba despre o petrecere privată la care vei merge sau vrei să te bucuri de focurile de artificii din Piața Constituției, în ambele situații trebuie să știi cum vei ajunge acasă după sărbători.

ADVERTISEMENT

Acest lucru mai ales dacă vrei să lași mașina acasă și să te bucuri de un pahar de vin alături de cei dragi sau un pahar de șampanie pentru a sărbători noaptea dintre ani.

În acest sens, foarte de ajutor sunt mijloacele de transport în comun. Pe de o parte Societatea de Transport București, iar pe de alta metroul, se ocupă de transportul persoanelor atât de Crăciun, cât și în noaptea dintre ani.

ADVERTISEMENT

Fără restricții de circulație de sărbători

Vestea bună este că decizia guvernanților a fost ca restricțiile de circulație să fie ridicate în cazul sărbătorilor de iarnă.

Astfel, atât de Crăciun și de Revelion vom putea să circulăm la orice oră vrem și mai ales să ne putem bucura de petrecerile de Revelion în aer liber și să ciocnim paharul de șampanie alături de cei dragi la miezul nopții.

O altă veste foarte bună pentru cei care vor să lase mașinile acasă este aceea că atât Metrorex, cât și STB vor funcționa de aceste sărbători de iarnă.

Totuși, trebuie precizat și faptul că ambele companii vor avea un program special, astfel că este posibil ca el să fie puțin diferit față de zilele normale lucrătoare.

Ce program de funcționare are Metrorex de Crăciun

În ceea ce privește perioada de Crăciun, atât metroul, cât și tramvaiele, autobuzele și troleibuzele vor circula pe 24 decembrie, în ajunul Crăciunului, în prima zi de Crăciun, dar și în a doua zi de Crăciun.

Cel mai probabil, mijloacele de transport în comun vor circula conform programului de weekend.

Deja în a treia zi de Crăciun pe 27 decembrie programul specială de sărbătorile de iarnă va dispărea și va fi reluat programul de lucru normal.

Ce program de funcționare are Metrorex de Revelion

De Revelion, metroul va funcționa conform graficelor pentru zilele de sărbători legale sau de weekend.

Anul trecut, compania anunța că în zilele de 1, 2 și 3 ianuarie 2021 trenurile de metrou vor circula o dată la nouă minute, lucru care se va întâmpla, cel mai probabil, și în 2022.

Trebuie reamintit, de asemenea, faptul că în perioada sărbătorilor de iarnă singura restricție care există în mijloacele de transport în comun pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus este să fie purtată mască de protecție, atât pe nas, cât și pe gură.

ADVERTISEMENT