Sporturi

Program și rezultate Roland Garros, marți 6 octombrie. Iga Swiatek s-a calificat în semifinale

06.10.2020 | 23:22
Program si rezultate Roland Garros marti 6 octombrie Iga Swiatek sa calificat in semifinale
ADVERTISEMENT

Marți 6 octombrie sunt programate primele patru partide din sferturile de finală de la Roland Garros 2020. De asemenea, se joacă și ultimul meci din turul 4, amânat luni din cauza ploii. Ons Jabeur – Danielle Rose Collins este partida care va deschide ziua pe arena Philippe Chatrier.

De la ora 12:00 se va disputa partida dintre Jabeur și Collins, care va decide adversara Sofiei Kenin din sferturile de finală. Jabeur, favorită 30, pornește cu prima șansă. Are un joc mai bine adaptat pentru zgură, dar și Collin a avut prestații solide anul acesta la Paris.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 14:00, Elina Svitolina – Nadia Podoroska este primul meci din sferturile de finală. Jucătoarea din Ucraina este cel mai important cap de serie rămas în concurs, iar adversara ei ocupă locul 131 WTA. O înfruntare dezechlibrată la prima vedere, dar pe tabloul feminin chiar se poate întâmpla orice.


UPDATE, 6 octombrie, ora 23:15 / Iga Swiatek (53 WTA), poloneza care a eliminat-o pe Simona Halep de la Roland Garros, s-a calificat în semifinalele competiţiei după ce a câştigat 6-3, 6-1 în faţa Martinei Trevisan (159 WTA). Meciul a durat o oră şi 20 de minute. În faza următoare Swiatek o va înfrunta pe Nadia Podoroska (131 WTA) din Argentina, care a trecut de Elina Svitolina în primul sfert de finală.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 6 octombrie, ora 21:35 / Dominic Thiem, cap de serie numărul 3, a fost eliminat în sferturi de argentinianul Diego Schwartzmann (14 ATP), după un meci maraton de peste 5 ore. Scorul final a fost 7-6 (1), 5-7, 6-7 (6), 7-6 (5), 6-2 pentru Schwartzmann.


UPDATE, 6 octombrie, ora 18:20 / Perechea Nicholas David Ionel/Leandro Riedi (România/Elveția), cap de serie numărul 2, s-a calificat în turul secund al probei de dublu juniori.

ADVERTISEMENT

Cei doi au trecut în runda inaugurală, cu scorul de 7-6 (3), 6-3, după o oră și 10 minute, de cuplul italian Luca Nardi/Samuel Vincent Ruggeri și vor juca în faza următoare a competiției cu perechea franceză Lilian Marmousez/Giovanni Mpetshi Perricard.

În schimb, cuplul Sebastian Gima/Lukas Neumayer (România/Austria) a fost învins, în primul tur, cu scorul de 7-6 (4), 1-6, 10-5, de perechea Bruno Kuzuhara/Max Wiskandt (SUA/Germania).

ADVERTISEMENT

UPDATE, 6 octombrie, ora 16:17 / O nouă surpriză uriașă a avut loc pe tabloul feminin. Ucraineanca Elina Svitolina, cap de serie numărul 3 și locul 5 WTA, a fost eliminată în sferturile de finală.

Svitolina a fost învinsă, scor 6-2, 6-4, după o oră și 19 minute, de argentinianca Nadia Podoroska, jucătoare venită din calificări și poziția 131 în ierarhia mondială.


UPDATE, 6 octombrie, ora 14:07 / Jucătoarea americană Danielle Collins, locul 57 WTA, este ultima sfert finalistă de la Roland Garros, după ce a învins-o, în optimi, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-4, după aproape două ore, pe tunisianca Ons Jabeur, cap de serie numărul 30 și locul 35 WTA.

În sferturi, Collins o va întâlni pe compatrioata sa, Sofia kenin, a patra favorită a competiției și locul 6 WTA.


Ce partide sunt programate marți 6 octombrie. Se anunță spectacol total în sferturile de finală

În jurul orei 16:00 va începe primul sfert de finală de pe tabloul masculin. Și este un duel de neratat: Dominic Thiem – Diego Schwartzman. Ambii jucători sunt într-o formă foarte bună, dar și specialiști ai jocului pe zgură. Spectacolul este garantat.

A doua semifinalistă de la Roland Garros 2020 se stabilește după confruntarea dintre Iga Swiatek și Martina Trevisan. Partida este programată să înceapă în jurul orei 19:00.

Iga Swiatek a eliminat-o pe Simona Halep în optimile de finală la Roland Garros și înfruntă acum o jucătoare de pe locul 159 WTA. Are clar prima șansă contra Martinei Trevisan, din Italia.

În fine, ultimul meci programat marți pe arena Philippe Chatrier este cel dintre Rafael Nadal și Jannik Sinner. Nadal nu a pierdut set până acum, dar italianul Sinner a arătat spectaculos în turne. A eliminat deja doi capi de serie, pe Goffin și pe Zverev. La zero pe primul și cu doar un set cedat în fața germanului.

Sunt și doi români marți, în programul zilei. Este vorba despre Sebastian Gima și Nicholas David Ionel. Cei doi debutează în proba de dublu a juniorilor. De la simplu, ambii au fost deja eliminati din competiția rezervată juniorilor.

Sebastian Gima are meci în jurul orei 17:00 în turul 1 al probei de dublu rezervate juniorior, în vreme ce Nicholas David Ionel a fost programat după ora 13:00 a României.

ADVERTISEMENT