Sport

Program Wimbledon 2022 turul 1. Organizatorii au anunţat ora de start la Simona Halep – Karolina Muchova. Alte patru românce joacă marţi

România va fi reprezentată de șapte jucătoare la Wimbledon 2022, al treilea turneu de Grand Slam al anului, iar organizatorii au anunțat programul meciurilor din turul 1.
27.06.2022 | 17:26
Program Wimbledon 2022 turul 1 Organizatorii au anuntat ora de start la Simona Halep  Karolina Muchova Alte patru romance joaca marti
Simona Halep începe marţi aventura la Wimbledon 2022 (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT
27-06-2022
14:26

Când este programat meciul Simona Halep - Karolina Muchova

Organizatorii au anunţat ora de disputare pentru meciul dintre Simona Halep şi Karolina Muchova. Partida va avea loc marţi, după ora 17:30, pe Court 1 (Terenul 1), fiind al doilea duel al zilei pe această arenă.

Înaintea meciului Simonei Halep, pe Court 1 este programată partida Cristian Garín – Matteo Berrettini. Ambele partide, la fel ca şi alte meciuri de la Wimbledon 2022, vor fi transmise la TV de Eurosport.

Tot marţi vor avea loc meciurile: Irina Bara – Chloé Paquet, Ana Bogdan – Dayana Yastremska, Elena-Gabriela Ruse – Coco Gauff şi Mihaela Buzărnescu – Nastasja Schunk. Organizatorii vor anunţa orele de disputare spre finalul zilei de luni.

Competiția se va disputa în perioada 27 iunie – 10 iulie, iar premiile financiare sunt considerabile la această ediţie. În total, britanicii vor plăti 40.350.000 de lire sterline, iar cele mai mari sume vor ajunge la câştigătorii turneului, câte 2.000.000 de lire.

Programul româncelor în turul 1 la Wimbledon 2022

Cu două zile înainte de startul partidelor de pe tablourile principale, organizatorii de la Wimbledon 2022 au anunțat programul pentru turul 1. Primele sportive din România care vor intra în concurs sunt Sorana Cîrstea și Irina Begu, acestea urmând să joace luni, 27 iunie.

ADVERTISEMENT

Cîrstea, locul 32 WTA şi cap de serie 26, va juca în primul tur cu Aleksandra Krunic (Serbia, 108 WTA). Meciul este al doilea de pe terenul 8, după o întâlnire de simplu masculin. Sesiunea se deschide la ora 13:00, astfel că partida româncei va începe în jurul orei 15:30.

Begu, locul 43 WTA, va da piept în runda inaugurală cu Ekaterine Gorgodze (Georgia, 112 WTA). Duelul a fost programat ultimul pe terenul 16, după o întâlnire de fete și două de băieți. În aceste condiții, partida ar putea să înceapă în jurul orei 19:30.

ADVERTISEMENT

Celelalte cinci românce aflate pe tabloul principal de la Wimbledon, Simona Halep, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 16, Gabriela Ruse, locul 55 WTA, Irina Bara, locul 121 WTA, Ana Bogdan, locul 109 WTA, și Mihaela Buzărnescu, locul 126 WTA, vor evolua marți, 28 iunie, orele de start urmând să fie anunțate.

Swiatek i-a luat fața Simonei Halep

Pentru Simona Halep, care o va întâlni la debut pe cehoaica Karolina Muchova, este o veste bună că va intra în concurs abia marți. Campioană la Wimbledon în urmă cu trei ani, românca a fost nevoită să abandoneze înaintea semifinalei de Bad Homburg din cauza unor dureri la gât și astfel va avea mai mult timp de refacere.

ADVERTISEMENT

”Când m-am trezit dimineață, aveam gâtul blocat! Acest lucru nu îmi permite să concurez la cel mai înalt nivel”, a declarat sportiva noastră pentru canalele oficiale ale turneului.

Tot marți va intra în concurs și principala favorită de pe tabloul feminin, Iga Swiatek, care o va întâlni în primul tur pe croata Jana Fett, numărul 254 WTA, jucătoare venită din calificări. Poloneza a fost aleasă în detrimentul Simonei Halep pentru a deschide ziua de marți pe terenul Central.

ADVERTISEMENT

”Oh, nu, nu am cerut asta. Știu că au existat unele discuții despre cine ar trebui să deschidă ziua de joc de marți și mă simt foarte privilegiată că m-au ales pe mine. Sunt mulți jucători aici care au câștigat Wimbledon și au avut parte de un mare turneu. Da, este un lucru grozav pentru mine.

Nu mă așteptam la asta pentru că totuși anul trecut am ajuns doar în turul patru și acesta este cel mai bun rezultat al meu aici. Da, mă simt privilegiată și foarte mândră de mine. Sper că va fi un spectacol pentru public”, a spus Swiatek la o conferință de presă.

ADVERTISEMENT