Fotbal intern

Programul DDB, singura susţinere reală a lui Dinamo. Cifre impresionante în 2020

30.12.2020 | 14:41
Programul DDB singura sustinere reala a lui Dinamo Cifre impresionante in 2020
ADVERTISEMENT

Dinamo trece prin cea mai neagră perioadă din istoria clubului. Situaţia este la marginea prăpastiei şi mai e nevoie de un mic brânci pentru ca zeci de ani de istorie glorioasă şi odată cu ei actuala echipă să se prăbuşească într-o groapă din care nu se ştie când şi cum ar mai putea ieşi.

De câţiva ani de zile gruparea din „Ştefan cel Mare” a continuată să trăiască periculos, avându-l drept principal acţionar pe Ionuţ Negoiţă şi nu de puţine ori suporterii „câinilor roșii” au tremurat până când clubul a primit licenţa de funcţionare de la un la altul, singura cauză pentru care s-a ajuns acolo fiind situaţia financiară precară.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, de bine de rău Dinamo a continuat să existe şi jucătorii au fost plătiţi, e drept în mai multe rânduri cu întârziere, dar şi-au primit drepturile băneşti şi au fost foarte rare situaţiile în care unul sau altul dintre membrii lotului să plece din acest motiv.

Dinamo e la un pas de colaps, singura susținere financiară fiind banii primiți din Programul socios DDB

Lucrurile, însă, s-au agravat în anul pandemiei, care, cu siguranţă a fost bomboana de pe colivă pentru o situaţie şi aşa nesigură. Ionuţ Negoiţă nu a mai avut bani sau nu a mai vrut să plătească salariile şi fără ajutorul suporterilor probabil că în „Groapă” nu ar mai fi rămas nimeni în vară.

ADVERTISEMENT

Acum însă dezastrul e tot mai aproape, după ce, paradoxal, se părea că vânzarea clubului în vară către aventurierul patologic Pablo Cortacero, care pretindea că are susținerea unui aşa zis fond de investiţii din Spania va aduce linişte inclusiv în plan financiar.

Au fost aduşi jucători foarte buni, cărora li s-au promis salarii exorbitante pentru România, minim 20.000 de euro și ajungând până la 35.000, însă au trecut luni bune şi promisiunile nu s-au transformat în fapte.

ADVERTISEMENT

S-au plătit restanţe către jucători din banii aduşi de suporteri

Sătui de minciunile repetate ale lui Pablo Cortacero, rând pe rând jucătorii au părăsit Dinamo şi cei care nu au făcut-o şi vor să se prezinte totuşi la reuniune pentru că sezonul începe pe 13 ianuarie, o vor face doar dacă vor vedea că le-au intrat măcar un salariu în conturi.

Singurii care într-adevăr au luptat pentru a salva clubul şi care au făcut eforturi extraordinare atât în ultima perioadă de conducere a lui Ionuţ Negoiţă, cât şi acum sunt suporterii din programul DDB, care au reuşit să strângă în mai multe rânduri bani pentru a se achita o parte din restanţe jucătorilor, ultima oară acest lucru întâmplându-se în urmă cu câteva săptămâni, când au fost împrumutaţi clubului încă 250.000 de euro în acest scop.

ADVERTISEMENT

Cifre extraordinare care atestă devotamentul fanilor pentru club

Fanii dinamovişti au atras în programul lor nume marcante din istoria clubului, dar nu numai, donând bani pentru salvarea clubului Mircea și Răzvan Lucescu, Cornel Dinu, Ionuț Lupescu, Marius Niculae, Radu Ștefan, Cristi Borcea, chiar și fratele lui Patrick Ekeng, jucătorul camerunez decedat pe teren în culorile lui Dinamo la meciul cu Viitorul Constanţa din 6 mai 2016, jucat pe stadionul din „Groapă” sau italianul Massimo Maccarone, omul care a „ucis” visele Stelei în semfinala de Cupa UEFA de la Middlesbrough.

Ceea ce au reuşit suporterii dinamoviști din „Peluza Cătălin Hâldan” prin Programul DDB este cu adevărat impresionant, unic în România şi au ţinut să imortalizeze aceste cifre într-un clip video postat pe pagina lor de Facebook.

De la 700 la 12.000 de socios în programul DDB într-un singur an şi 800.000 de euro dați pentru susținerea echipei reprezintă repere de la care salvarea lui Dinamo poate deveni realitate.

  • 12.012 de suporteri dinamoviști erau înscriși în Programul DDB la 30 decembrie 2020
ADVERTISEMENT