News

Programul de guvernare al USR. Ce vrea să facă Dan Barna cu salariul minim şi pădurile

16.05.2020 | 10:22
Programul de guvernare al USR Ce vrea sa faca Dan Barna cu salariul minim si padurile
ADVERTISEMENT

Programul de guvernare al USR, o platformă cu rol reformator menită să aducă schimbări în România perioadei post-pandemie, a fost prezentată în mediul online.

Programul de guvernare al USR. Ce vrea să facă Dan Barna cu salariul minim şi pădurile

În cursul zilei de vineri, Uniunea Salvați România, al treilea partid parlamentar ca forță, a prezentat un plan de reformă a României, baza pe care USR va negocia intrarea la guvernare în perioada viitoare.

ADVERTISEMENT

Din proiectul legislativ prezentat în mediul online nu lipsesc idei legate de salariul cetățenilor, eliminarea pensiilor speciale, taxele, reducerea birocrației sau stimularea antreprenoriatului.

De asemenea, USR mai pune accent pe înființarea unui ”DNA al pădurilor” care să verifice la sânge modul în care se taie copacii în România. Nu lipsește din proiect ideea de ”Fără penali”, dar de această dată ”în Constituție”.

ADVERTISEMENT

”USR propune o viziune concretă și coerentă pentru România, post-criza epidemiologică prin propuneri de măsuri de guvernare clare în domeniile identificate ca fiind o prioritate actuală pentru România, cu termene de realizare și cu bugete alocate”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Ce condiții pune USR pentru intrarea la guvernare

Pentru a intra în premieră la guvernare, USR și Dan Barna impun ca și condiții susținerea și implementarea unor proiecte și propuneri printre care taxe zero pentru salariul minim, programul prima lumină, vouchere pentru zilieri, 300 de parlamentari.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cei din USR mai susțin programul ”Fără penali în funcții publice în Constituție”, eliminarea pensiilor speciale, construcția de autostrăzi, digitalizarea administrației publice, DNA-ul pădurilor sau dreptul cetățenilor de a alege în sistemul medical între stat și privat.

”Suntem sătui de vorbărie, de blabla, de autostrăzi pe hârtie și spitale construite doar la televizor dar niciodată în realitate. Și atunci, ne luăm niște angajamente. Un angajament e mai mult decât o promisiune, e o garanție într-un contract.

ADVERTISEMENT

A trecut vremea artificiilor, a sosit vremea să punem cărămidă peste cărămidă. Rațional, inteligent și pe termen lung. Casa pe care vrem noi să o construim începe cu aceste angajamente. Împreună, ele constituie planul de la fundație până la acoperiș. Vrem exact România pe care o vrea fiecare român.

Cinstită, dreaptă, modernă și demnă. Și care își dorește să revină la muncă pentru a deveni prosperă. Azi apăsăm pe butonul de restart.”, a transmis Dan Barna, președintele USR.

ADVERTISEMENT