News

Programul Rabla 2024. Marcel Ciolacu anunță o schimbare importantă: ”Prefer să mergem pe mașinile produse în România”

După vizita efectuată la Mioveni, Marcel Ciolacu a vorbit despre o viitoare schimbare la Programul Rabla 2024. Ce mașini ar trebui să aibă prioritate.
08.02.2024 | 09:29
Programul Rabla 2024 Marcel Ciolacu anunta o schimbare importanta Prefer sa mergem pe masinile produse in Romania
Marcel Ciolacu, despre o posibilă schimbare la Programul Rabla: ”Prefer să mergem pe mașinile produse în România”. Sursa foto: captură Facebook
ADVERTISEMENT

La mijlocul acestei săptămâni, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că prin Programul Rabla 2024 de reînnoire a parcului auto ar trebui susținută achiziția de automobile produse în țara noastră.

Marcel Ciolacu, despre o posibilă schimbare la Programul Rabla: ”Prefer să mergem pe mașinile produse în România”

Șeful Executivului a vizitat în această săptămână uzina Dacia de la Mioveni. Marcel Ciolacu a testat și noul Duster, lansat în 2023. La finalul evenimentului, premierul și-a amintit că, în urmă cu peste trei decenii, prima sa mașină a fost tot o Dacia.

ADVERTISEMENT

Am făcut un drive-test cu noul model de Duster. Cum ar fi spus fiul meu acum câțiva ani, este bestială. Și o să profit de această ocazie să fac un anunț foarte clar: din acest moment Guvernul României și primul ministru României vor folosi un singur brand, respectiv Dacia.

Brand-ul Guvernului României trebuie să fie principalul producător de autoturisme. Mașina mea ca și prim-ministru din acest moment va fi Dacia”, a spus primul-ministru.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a vorbit apoi și despre Rabla 2024. Acesta a spus că prin programul de reînnoire a parcului auto ar trebui susţinută achiziţia de automobile produse în România.

Deblocăm şi ‘Rabla’. Nu sunt de acord să mai dăm 10.000 de euro să-ţi iei o maşină electrică de 200.000 de dolari sau euro. Prefer la programul Rabla să mergem pe maşinile produse în România. Prioritate au, normal, cele pe criteriul verde şi cred că în acest moment intrăm într-o normalitate”, a declarat Ciolacu, la Mioveni.

ADVERTISEMENT

Bonusurile acordate în Programul Rabla 2023. Modificări în 2024

Anul trecut, românii care casau o mașină veche primeau în schimb, prin intermediul programului Rabla Clasic, un ecotichet în valoare de 7.000 de lei. Suma ajungea la 10.000 de lei dacă erau casate două mașini vechi.

De asemenea, prin programul Rabla Plus, cetățenii primeau un tichet în valoare de până la 54.000 de lei pentru achiziția unei mașini electrice sau 26.000 de lei pentru o mașină nouă plug-in hybrid.

ADVERTISEMENT

Pentru 2024, condițiile s-au schimbat la Rabla Plus. Aici, prima de casare a scăzut de la 10.000 de euro la 5.000 euro, 25.500 lei mai exact, pentru achiziția unei mașini electrice full și 13.000 lei pentru achiziția unei mașini hibrid sau a unei motociclete electrice.

ADVERTISEMENT