News

Programul teraselor va fi prelungit până la ora 24. Premierul Orban și-a dat acordul pentru această măsură

14.08.2020 | 11:01
Programul teraselor va fi prelungit pana la ora 24 Premierul Orban sia dat acordul pentru aceasta masura
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a anunțat că, odată cu prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, Guvernul va aproba și prelungirea programului teraselor până la ora 24.

Ludovic Orban a precizat că prelungirea programului teraselor va fi aprobată de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT

Am avut mai multe solicitări legate de prelungirea programului până la ora 24 pentru terase și mi-am dat acordul. Va exista o decizie, dacă nu cumva a și fost adoptată, a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pentru a prelungi programul până la ora 24”, a declarat Orban.

El a mai menționat că prelungirea stării de alertă va aduce unele modificări și în ce privește reunirea loturilor sportive, precum și măsuri care vizează corpul diplomatic.

ADVERTISEMENT

Terasele au program limitat din 1 august

Decizia de limitare a programului teraselor până la ora 23 a fost adoptată pe 1 august, spre nemulțumirea agenților economici din industria ospitalității.

Guvernul urmează să decidă, vineri, dacă prelungește sau nu starea de alertă pentru alte 30 de zile, în urma unei propuneri făcute de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT

Ședința de Guvern va începe la ora 17.00 fiind precedată de o reuniune a CNSU.

La ședința de Guvern va trebui să dăm și o hotărâre în sensul prelungirii stării de alertă, dacă ea este luată în calcul de către CNSU și de către primul-ministru Ludovic Orban”, a declarat, joi, ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

Pe lângă prelungirea de pe 16 august cu încă 30 de zile a stării de alertă, Guvernul va decide și care sunt măsurile și restricțiile care se aplică în acest interval privind prevenirea infecției cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Guvernul a publicat deja pe site-ul său proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de alertă.

Începând cu data de 16 august 2020 se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de 2 / 2 COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, şi prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în proiect, potrivit  News.ro.

ADVERTISEMENT