News

Proiect grandios la Sectorul 2 din București. Promisiunile făcute de primarul Radu Mihaiu

08.10.2020 | 15:45
Proiect grandios la Sectorul 2 din Bucuresti Promisiunile facute de primarul Radu Mihaiu
ADVERTISEMENT

Noul primar ales al Sectorului 2 din București, Radu Mihaiu, vrea să amenajeze o pistă de biciclete pe o distanță de 3.5 kilometri.

Pista ar urma să lege Oborul de intersecția dintre „Fabrica de Glucoză” și „Floreasca”, conform Gândul.

ADVERTISEMENT

Primarul e decis să realizeze acest obiectiv în primul său mandat, însă cere și ajutorul ministerului Transporturilor.

Primarul Radu Mihaiu vrea să facă o pistă de biciclete de 3.5 kilometri

Sper că în primul mandat poate fi realizat. Sigur, asta depinde foarte mult de colaborarea cu Ministerul Transporturilor, pentru că mare parte din traseu este în gestiunea CFR. Pista de biciclete ar urma să fie pe traseul unei foste căi ferate, care ducea grâne la moara lui Assan şi diverse alte mărfuri la Obor. Utimul tren cred că a circulat în 1987.

ADVERTISEMENT

În acest moment nu mai sunt şinele de cale ferată, dar terenul şi traseul este în mare parte liber şi poate fi amenajat. E ca o uliţă de pământ, în mijlocul Bucureştiului, neamenajată. În multe locuri arată ca un spaţiu de aruncat gunoiul şi, din punctul meu de vedere, o colaborare cu CFR, care să redea bucureştenilor acest spaţiu, nu poate fi decât benefică. E clar că CFR nu are cum să mai ducă trenuri pe acolo. Nici nu ne propunem ca terenul să fie luat din gestiunea CFR.

Rămâne în proprietatea CFR, dar este dat în gestiunea Primăriei Sectorului 2, pentru a crea această pistă de biciclete, care trece pe lângă două parcuri, Parcul Circului şi Parcul Verdi, şi este în proporţie de peste 70% exclusiv pentru biciclete şi trotinete. Unul dintre motivele pentru care oamenii nu folosesc biciclete este că le e teamă să meargă în trafic, din cauză că sunt gropi, maşini. Acest traseu ar putea fi o linie verde pentru biciclete, în care se dă prioritate bicicletelor”, a declarat Radu Mihai pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT

Primarul a dezvăluit că sectorul pe care îl va conduce este printre cele mai bogate din țară, cu un buget de cheltuieli de 1.3 miliarde de lei.

Suntem un sector bogat, cu un buget de 1,3 miliarde de lei, în condițiile în care nu avem de gestionat termoficare, nu avem de gestionat transport în comun, sunt foarte mulți bani.

ADVERTISEMENT

Sunt câteva urgențe, prima care ține de curățenie, a doua este curățenia din primărie, unde sunt rețele de sifonat bani publici, unde vom face un audit, cu o firmă prestigioasă.

Eu mi-am propus un sistem informatic pentru transparentizarea tuturor activităților primăriei și achizițiile care sunt de prea mică valoare, și toate alocările de clădiri, de locuri de parcare, să fie accesate online. Voi fi un primar care va opta pentru creșterea calității vieții în sectorul 2. Din fericire, eu nu datorez această alegere a mea nimănui, niciunui grup de interese”, adăugat Mihaiu.

ADVERTISEMENT