Life

Propoziția din opt cuvinte care te ajută să ai succes. Este susținută de știință

Propoziția de opt cuvinte pe care trebuie să o rostești și de care trebuie să ții cont dacă vrei să ai succes în ceea ce faci.
27.10.2023 | 21:00
Propozitia din opt cuvinte care te ajuta sa ai succes Este sustinuta de stiinta
Cele 8 cuvinte pe care să le rostești dacă vrei să ai succes. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tu știi care sunt cele opt cuvinte pe care trebuie să le rostești dacă vrei să ai succes? Este vorba despre o propoziție pe care specialiștii în inteligență emoțională au confirmat-o.

Propoziția de opt cuvinte pe care trebuie să o rostești dacă vrei să ai succes

Succesul este relativ, însă este ceva la care tânjește toată lumea. Pentru a-l obține e nevoie de un strop de noroc, dar și de muncă grea, determinare și curaj. Totodată, mai există un secret. 

ADVERTISEMENT

Este vorba despre o propoziție de opt cuvinte, un îndemn mental despre care specialiștii în inteligență emoțională spun că funcționează și este de mare ajutor în drumul către atingerea obiectivelor.

Propoziția sunt astfel: „Păstrează-ți obiectivele pentru tine sau împărtășește-ți cu înțelepciune”. De ce sunt aceste cuvinte atât de utile atunci când vrei să ai succes? Ei bine, există mai multe explicații.

ADVERTISEMENT

Când vine vorba de cercetare științifică, există două școli de gândire foarte diferite atunci când vine vorba de a vă împărtășirea obiectivelor. Primul a fost rezumat cu ani în urmă într-un popular TED Talk al antreprenorului și autorului Derek Sivers. Sivers a prezentat cercetării cu o revelație surprinzătoare: ori de câte ori îi spui cuiva un obiectiv, de fapt reduci șansele ca acesta să fie atins, notează inc.com. 

Acesta susține că atunci când îi spui cuiva ce vrei să faci, experimentezi ceva ce psihologii numesc „realitate socială”. „Mintea este oarecum păcălită făcându-te să simți că totul a fost deja făcut. Și apoi, pentru că ai simțit această satisfacție, ești mai puțin motivat să faci munca grea necesară”, a explicat Sivers.

ADVERTISEMENT

Ai grijă cu cine vorbești despre obiectivele tale

A doua școală de gândire provine din studii mai recente. În 2019, de exemplu, cercetătorii au descoperit că poate fi util să-ți împărtășești obiectivele, cu o simplă avertizare: contează cu cine vorbești.

Astfel că, propoziția de opt cuvinte care te ajută în drumul spre succes cuprinde și acest detaliu. Un studiu a arărat că persoanele care vorbesc despre ceea ce vor să facă cu oameni cu un statut mai înalt își iau un angajament mai mare față de obiective și își dau silința pentru a le atinge.

ADVERTISEMENT

„Rezultatele au arătat că oamenii au fost motivați de împărtășirea unui obiectiv cu cineva despre care credeau că are un statut mai înalt, deoarece le păsa de modul în care acea persoană cu statut superior îi va evalua”, a demonstrat studiul.

ADVERTISEMENT
Tags: