News

Protest în Parlament în timpul votului de învestire a Guvernului Ciucă: „Tot voi?“

Protestatarii se țin de braț, așezați pe jos, după ce paza a încercat să îi îndepărteze. Ei au adus un banner cu mesajul „Tot voi?“ și i-au așteptat pe parlamentarii PNL la ieșirea de la vot.
25.11.2021 | 13:26
Protest in Parlament in timpul votului de investire a Guvernului Ciuca Tot voi
ADVERTISEMENT

Alianța dintre PSD, PNL și UDRM provoacă împotrivire în societatea civilă. Mai mulți activiști au intrat în Parlament pentru a protesta față de formarea coaliției.

Trei protestatari, dotați cu o portavoce și un banner pe care era inscripționat mesajul „TOT VOI“ au pătruns în holul Camerei Deputaților pentru a-și exprima dezacordul cu privire la acordul politic încheiat de PNL, PSD și UDMR.

ADVERTISEMENT

Cine a organizat protestul din ziua învestirii Guvernului Ciucă

Conform G4media.ro, acțiunea a fost organizată, printre alții, de Marian Rădună, de la organizația civică #Rezist.

Unul dintre protestatari este fost consilier al fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu (USR), scrie stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

George Simion (AUR) a discutat cu protestarii

Liderul AUR George Simion le-a cerut tinerilor să-i explice de ce sunt nemulțumiți și l-a chemat pe parlamentarul PNL Florin Roman să le dea explicații.

După ce bannerul a fost luat, un angajat al Camerei Deputaților le-a cerut să plece, dar protestatarii au refuzat să se supună.

ADVERTISEMENT

Acesta le-a explicat că încalcă regulamentul Camerei Deputaților și că vor suporta consecințele pentru acțiunea lor.

Tinerii s-au așezat jos, ținându-se strâns unii de alții, și au invocat dreptul la opinie, conform Constituției.

ADVERTISEMENT

Protestarii au rămas în hol și vor să le ceară socoteală parlamentarilor PNL pentru alianța cu PSD.

Un alt protest a avut loc miercuri la Palatul Parlamentului

Acțiunea de joi nu este prima reacție împotriva coaliției PNL-PSD-UDMR. Miercuri, mai mulţi membri ai comunităţii civice Declic au organizat un protest în faţa Palatului Parlamentului.

Aceştia au pus în scenă o reprezentaţie în care mai multe persoane care purtau măşti ale lui Klaus Iohannis, Florin Cîţu și Marcel Ciolacu simulau „lupta pentru ciolan“ din ultimele luni, se arată pe pagina de Facebook a comunității Declic.

„Parlamentari, nu giraţi lupta pe ciolan: nu votaţi premier PNL-PSD-UDMR!“, este mesajul celor de la Declic.

„Noi considerăm că votul pe care-l va da Parlamentul astăzi are strânsă legătură cu respectul pentru votul cetăţenilor. Dacă parlamentarii vor vota astăzi un premier PNL-PSD-UDMR, este ca şi cum ar călca în picioare votul pe care noi, cetăţenii, l-am dat la alegerile parlamentare“, a declarat reprezentanta Declic, Denisa Soare, citată de realitatea.net.

ADVERTISEMENT