News

Proteste în timpul Congresului PPE de la București. Simpatizanții AUR se îmbrâncesc cu jandarmii. USR, protest digital

Mai multe proteste au loc la București, unde se desfășoară congresul PPE. USR, AUR și fermierii își exprimă nemulțumirile, unii prin violență
06.03.2024 | 18:39
Proteste in timpul Congresului PPE de la Bucuresti Simpatizantii AUR se imbrancesc cu jandarmii USR protest digital
Mai multe proteste au loc în timpul Congresului PPE de la București Sursa foto: USR, Inquam Photos / Octav Ganea / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mai multe proteste au fost organizate în București în timp ce, la Romexpo, se desfășoară Congresul Partidului Popular European (PPE). Acțiuni de protest sunt desfășurate de USR, AUR, dar și de fermierii români.

Proteste în timpul Congresului PPE de la București

Protestul USR este unul pașnic și ”digital”. Două mașini cu ecrane digitale au circulat în preajma Romexpo pe ecrane fiind afișate mesaje în română și engleză: ”Vote for PPE, wins S&D/ Votezi PNL, câștigă PSD”. Ecranele au mai prezentat și afișele USR cu Cătălin Drulă și mesajele: ”Nu îi lăsa să îți fure viitorul. Alege România modernă”.

ADVERTISEMENT

”USR le transmite reprezentanților PPE aflați în aceste zile la București că ar trebui să clarifice cu cei din PNL cum au ajuns popularii europeni frați cu social-democrații în România.

Asistăm la un festival al absurdului, cei care vor vota cu PNL la europarlamentare vor trimite de fapt pesediști la Bruxelles”, a declarat Ionuț Moșteanu, vicepreședinte și purtător de cuvânt al USR.

ADVERTISEMENT

Simpatizanții AUR se îmbrâncesc cu jandarmii

În schimb, simpatizanții AUR au avut chef de scandal. Susținătorii formațiunii conduse de George Simion, care susțin că protestează împotriva politicilor pe agricultură, au încercat să forțeze cordonul de jandarmi și s-au îmbrâncit cu forțele de ordine.

Manifestanții poartă pancarte și scandează: “Ursula nu uita, România nu te vrea”. Conduși de George Simion, protestatarii susțin că Ursula von der Leyen nu acționează în interesul României și al altor state membre ale Uniunii Europene.

ADVERTISEMENT

Potrivit ultimelor informații, în urma incidentelor, mai mulți protestatari au fost ridicați și băgați în dube de către jandarmi.

Fermierii protestează contra Ursulei von der Leyen

O altă mișcare de protest este cea a fermierilor, care s-au adunat miercuri după amiază în zona Romexpo, acolo unde are loc Congresul PPE.

ADVERTISEMENT

”Am încercat cu o organizație la fel ca și a mea să depunem o cerere la Jandarmerie, să ne dea voie să protestăm și noi la Romexpo, și ne-a interzis, ne-a fost respinsă cererea. Adică nu vor să deranjăm pe doamna Ursula.

Noi să fim deranjați, să ni se introducă tot felul de reguli, să nu mai avem voie să dăm cu pesticide … Că doamna se gândește la mediu, agricultura să moară, nu o interesează, dar noi n-am avut dreptul să putem să protestăm și noi pe data de 7 martie pașnic, că noi știți că protestăm în România pașnic.

Nici nu ne-a primit cererea. Ne-a spus să nu o depunem, că este siguranța zero și nu ne primește la Primăria Capitalei cererea. Acum 4 zile am fost”, a spus Ștefan Muscă, președintele Sindicatului Fermierilor Patrioți, citat de stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT