Mai multe persoane s-au adunat pentru a doua zi la proteste pe străzile Belgradului, reclamând că alegerile din 17 decembrie au fost furate. Aceştia au anunțat blocarea traficului pe mai multe străzi din capitala Serbiei.
Coaliţia “Serbia împotriva violenței” a anunțat, la rândul său un nou protest pentru luni, la ora 18.00 (ora 19.00, ora României), existând temeri cu privire la intensificarea actelor de violenţă o dată cu lăsarea întunericului.
Ministrul poliției, Bratislav Gasic, i-a vizitat luni pe ofițerii de poliție care au fost răniți în revoltele de duminică seară. După cum a transmis Ministerul Afacerilor Interne al Serbiei, în timpul vizitei, ministrul Gasic le-a mulțumit ofițerilor pentru „perseverența, răbdarea și profesionalismul lor cu care păstrează pacea și securitatea cetățenilor și protejează legile Republicii Serbia”.
Opt poliţişti au fost răniţi şi 38 de persoane arestate în timpul şi după un protestul de duminică al opoziţiei. Protestatarii au spart geamurile la principala intrare a primăriei din Belgrad, înainte ca poliţia să folosească sprayuri cu piper pentru a-i dispersa în jurul orei locale 22.00 (ora 23.00, în România).
Potrivit unui videoclip apărut pe rețelele de socializare, unul dintre polițiştii pe care i-a vizitat ministrul a fost lovit în cap cu o bâtă de către un coleg.
Pe de altă parte, potrivit unui comunicat remis luni de Comitetul de Supraveghere pentru Campania Electorală a Adunării Serbiei, alegerile la toate nivelurile din Serbia au fost evaluate ca fiind corecte, anunţ ce ar putea spori furia protestatarilor.
Comisia de supraveghere a campaniei electorale a Adunării Serbiei a respins luni cu majoritate de voturi propunerea membrului opoziției Slobodan Prvanovic ca alegerile anticipate parlamentare, provinciale și locale, care au avut loc la 17 decembrie, să fie declarate incorecte.
În acelaşi timp, Rusia a acuzat luni Occidentul că încearcă “să destabilizeze” situaţia în Serbia. “Este evident că Occidentul colectiv încearcă să destabilizeze situaţia în ţară”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, aceasta comparându-i pe manifestanţii de la belgrad cu cei din piaţa Maidan de la Kiev, unde pro-occidentalii au venit la putere la începutul lui 2014.
Scrutinul din 17 decembrie a provocat numeroase critici după ce o echipă de observatori internaţionali, din care au făcut parte şi reprezentanţi ai OSCE, a denunţat o serie de nereguli, în special “cumpărare de voturi” şi “depunerea de buletine de vot false în urne”.