News

Protestul fermierilor și transportatorilor, confiscat de Diana Șoșoacă? Ce spune prefectul Capitalei

Cererea pentru protestul din București al fermierilor și transportatorilor, depusă de apropiați ai Dianei Șoșoacă, a explicat prefectul Capitalei.
19.01.2024 | 09:29
Protestul fermierilor si transportatorilor confiscat de Diana Sosoaca Ce spune prefectul Capitalei
Autorizarea protestului din București, obținută de apropiații Dianei Șoșoacă Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Rareș Hopincă, prefectul Capitalei, a explicat că cei care au formulat și depus cererea pentru autorizarea protestului fermierilor și transportatorilor, aprobată de primarul general, sunt apropiați ai senatoarei Diana Șoșoacă.

Protestul fermierilor și transportatorilor, confiscat de Diana Șoșoacă?

Prefectul de București a ținut să sublinieze faptul că atât agricultorii, cât și transportatorii cu care a discutat în contextul protestelor s-au delimitat de orice reprezentant al mișcărilor politice considerate extermiste.

ADVERTISEMENT

”Pentru că în fiecare discuție pe care am avut-o cu agricultorii și transportatorii care protestează – și nu au fost deloc puține – aceștia s-au delimitat clar de prezența instigatorilor și a reprezentanților unor partide extremiste, este necesar de precizat următoarele: protestul care va fi organizat în București, aprobat de primarul Nicușor Dan, este organizat de Diana Șoșoacă și de partidul dânsei, nu de agricultori sau transportatori”, a declarat Rareș Hopincă la Digi24.

Prefectul a mai explicat că cei care au depus documentația prin care a fost solicitată autorizație pentru protest sunt doi avocați, apropiați ai senatoarei Diana Șoșoacă.

ADVERTISEMENT

”Cei care s-au ocupat de depunerea actelor, de susținerea cauzei în comisie, sunt avocații doamnei Diana Șoșoacă. Dânșii au solicitat să organizeze un protest, ‘în legătură cu transportatorii, fermierii și agricultorii’.

Nu știm ce înseamnă acest ‘în legătură cu…’, dar cert este că nu înseamnă că transportatorii sau fermierii, cei aflați în stradă, au depus această cerere de protest. Și aceasta este o distincție, aș spune eu, extrem de importantă, ca să înțelegem bine contextul în care ne aflăm”, a mai declarat reprezentantul guvernului.

ADVERTISEMENT

Rareș Hopincă a mai precizat și că pe solicitarea aprobată de Nicușor Dan apar aceleași două nume, Bogdan Petre și Duțu Alexandru, care apăreau și pe o altă cerere depusă la începutul săptămânii, care a fost respinsă și care era semnată și de Diana Șoșoacă.

”Nu este o coincidență de nume, dacă ne uităm bine pe cererea depusă la începutul săptămânii, această cerere este depusă de doamna Diana Șoșoacă, un anumit domn Bogdan Petre, prin avocat Duțu Alexandru, a fost respinsă.

ADVERTISEMENT

A doua cerere, care a fost analizată astăzi (joi n.r.), a fost depusă de un domn Bogdan Petre, printr-un domn Duțu Alexandru. Deci aceleași două persoane din trei se regăsesc în ambele cereri.

Este clar că nu poate fi vorba de o confuzie, ci doamna Diana Șoșoacă nu și-a mai asumat în nume propriu această cerere, ci și-au asumat-o aceste două persoane apropiate dumneaei, care fac parte și din partidul dumneaei.

Responsabili pentru desfășurarea protestului sunt avocatul Bogdan Petre și avocatul Duțu Alexandru.

Conform legii, și conform protocolului, cele două persoane trebuie să dea către Jandarmeria Română o listă cu persoanele care vor conduce utilajele și numerele utilajelor, până sâmbătă la ora 16:00. Doar acele vehicule vor putea intra în municipiul București, în contextul protestului”, a mai explicat prefectul.

ADVERTISEMENT