News

Protestul transportatorilor și fermierilor, ziua 10. Manifestanții au blocat A3 cu camioanele și au pornit pe jos spre București

Protestul transportatorilor și fermierilor continuă, iar incidentele nu lipsesc. Autostrada A3, blocată de trei capete tractor oprite pe carosabil
19.01.2024 | 15:12
Protestul transportatorilor si fermierilor ziua 10 Manifestantii au blocat A3 cu camioanele si au pornit pe jos spre Bucuresti
Protestul transportatorilor și fermierilor, ziua 10 Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu
ADVERTISEMENT

Incidente la protestul transportatorilor și fermierilor. Coloană de șase kilometri pe Autostrada București-Ploiești, pe sensul spre Ploiești. Traficul rutier este blocat de trei capete tractor, oprite pe carosabil, anunță Centrul Infotrafic.

Protestul transportatorilor și fermierilor, ziua 10. Manifestanții au blocat A3

Potrivit reprezentanților polițiștilor, manifestanții au coborât din mașini, au abandonat camioanele și au plecat pe jos către București.

ADVERTISEMENT

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe autostrada A3 București-Ploiești, la kilometrul 62, pe sensul de mers către Ploiești, în zona localității Dumbrava, județul Prahova,  în contextul protestelor transportatorilor și ale fermierilor, trei capete tractor au oprit pe carosabil, blocând banda de urgență, banda 1 și banda 2”, au anunțat reprezentanții polițiștilor.

Incident în Vama Halmeu

Șoferul unui TIR înmatriculat în Ucraina i-a provocat pe protestatarii români aflați în zonă. Conform informațiilor publicației PresaSM, șoferul a claxonat în mod ostentativ, iar la un moment dat a virat ușor înspre un grup cu zeci de protestatari și jandarmi.

ADVERTISEMENT

Polițiștii și jandarmii l-au lăsat să își continue drumul în încercarea de a evita un incident dacă l-ar fi oprit în zona în care se aflau protestatarii români. Și-au anunțat în schimb colegii care asigurau filtrele la intrarea în localitatea Halmeu pentru a-l opri și a-i cere explicații cu privire la gestul său.

Pe partea ucraineană a Vămii Halmeu-Diakovo sunt în așteptare sute de TIR-uri, fiind lăsate să treacă înspre România doar autotrenurile care transportă marfă perisabilă. De asemenea, sunt lăsate să intre în Ucraina doar TIR-urile goale.

ADVERTISEMENT

Pe unde vor intra protestatarii în Capitală

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, precizează că intrarea în Bucureşti a tractoarelor şi capetelor tractor de TIR, în vederea participării la protestul din Piaţa Constituţiei, se va realiza pe Şoseaua Alexandriei, între orele 6.00 – 7.00.

“Protocolul spune că intrarea în Bucureşti se face pe Şoseaua Alexandriei între 6.00 – 7.00 dimineaţa. Ieşirea din Bucureşti se face tot pe Şoseaua Alexandriei, între 22.00 şi 23.00.

ADVERTISEMENT

(Protocolul, n.r.) obligă organizatorul să comunice instituţiilor de ordine numerele de identificarea ale maşinilor şi un număr de organizatori, cu care Poliţia şi Jandarmeria să fie în contact pe perioada manifestării”, a precizat edilul general.

Nicuşor Dan a declarat că există cazuri în care numărul participanţilor este mai mare decât cel anunţat.

“Asta se întâmplă, pentru că, evident, numărul acesta este o estimare. Se întâmplă să fie mai puţini, de cele mai multe ori. Se întâmplă să fie şi mai mulţi. Organele de ordine ştiu să lucreze cu asta şi dacă se depăşeşte numărul, nu e nicio problemă. Nu a fost niciodată”, a spus primarul.

Nicuşor Dan a anunţat, joi, că autorităţile locale au aprobat organizarea unui protest, duminică, luni şi marţi, în Piaţa Constituţiei, cu participarea a 5.000 de persoane, 100 de tractoare şi 100 de capete tractor de TIR.

ADVERTISEMENT