News

Președintele CJ Bihor a ignorat regulile impuse de ordonanţele militare. Edilul a plecat la pescuit în plină epidemie

17.04.2020 | 16:50
Presedintele CJ Bihor a ignorat regulile impuse de ordonantele militare Edilul a plecat la pescuit in plina epidemie
ADVERTISEMENT

Președintele Consiliului Județean Bihor, Pasztor Sandor (UDMR) a primit o amendă record după ce a fost găsit la pescuit alături de doi prieteni. Bărbatul a scos din buzunar 5.000 de lei pentru „viciul” său pe timp de pandemie.

Președintele CJ Bihor s-a dus la pescuit, în plină pandemie

Pasztor Sandor și-a justificat gestul pe Facebook și a mărturisit că regretă decizia de a ieși la pescuit. Nu doar pentru că a plătit 5.000 de lei amendă ci pentru că a dat un exemplu prost comunității.

ADVERTISEMENT

Azi (joi – n.r.) după amiază, pentru o scurtă perioadă, am oprit la pescuit, la un lac situat lângă Oradea. Recunosc că am greşit, deoarece am încălcat reguli valabile pentru noi toţi. Nu trebuia să cedez acestei ispite. Poliţia m-a sancţionat justificat, la faţa locului cu o amendă de 5.000 de lei.

Mâine dimineaţa, primul lucru pe care am să-l fac va fi plata acestei amenzi şi voi transfera o sumă similară unei asociaţii caritabile. Regret sincer atitudinea mea nedemnă şi îmi cer scuze tuturor!”, a declarat politicianul.

ADVERTISEMENT

Ulterior, președintele CJ a publicat un video în care dovedește că a plătit amenda. „Conform promisiunii mele, am plătit amenda, am dat donația”, a scris membrul UDMR.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, Alina Fărcuța, a dezvăluit pentru Mediafax că au fost depistate două grupuri de persoane care pescuiau la distanțe de 100 de metri unul de altul.

ADVERTISEMENT

Primul grup era format din 5 persoane din comuna Sălard și alt grup de 3 persoane din Oradea, cel din care făcea parte și Sandor. Lacul unde au pescuit este localizat în comuna Cetariu.

Președintele CJ și prietenii săi au primit 5.000 de lei amendă, în timp ce restul oamenilor au primit fie 2.000 de lei amendă, fie avertisment.

ADVERTISEMENT

Județul Bihor este lăudat în România pentru modul în care gestionează până în prezent epidemia de coronavirus, astfel că gestul președintelui CJ a surprins pe toată lumea.

 

ADVERTISEMENT