News

PSD anunță când va fi introdus în România salariul minim european: „Va constitui un beneficiu important”

PSD: „Implementarea salariului minim european în România, până la sfârșitul anului”. O echipă de specialiști lucrează la transpunerea legislației UE la nivel național
02.04.2024 | 15:35
PSD anunta cand va fi introdus in Romania salariul minim european Va constitui un beneficiu important
PSD afirmă că își asumă implementarea salariului minim european în România / Foto: Inquam Photos, Octav Ganea
ADVERTISEMENT

PSD afirmă că implementarea salariului minim european în România, până la finele acestui an, este un obiectiv politic major pe care social-democrații și-l asumă.

Directiva UE privind salariile minime, transpusă în legislația României

„PSD își asumă ca obiectiv politic major implementarea salariului minim european în România, până la finalul anului 2024”, potrivit unui comunicat de presă emis, marți, de social-democrați.

ADVERTISEMENT

PSD informează că pentru aceasta o echipă de specialiști lucrează deja pentru ca Directiva europeană referitoare la salariile minime în Uniunea europeană să fie transpusă în legislația României.

„În acest sens, specialiștii PSD lucrează deja la elaborarea unei propuneri de reglementare, pentru transpunerea în legislația națională a Directivei europene privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană”, se arată în comunicatul PSD. Social-democrații arată că această propunere de reglementare va fi făcută în colaborare cu ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

ADVERTISEMENT

Salariul minim de 3.700 de lei

„PSD consideră că trebuie definit un mecanism automat pentru majorarea anuală a salariului minim din România, într-o manieră predictibilă, care să garanteze creșterea nivelului de trai și a puterii de cumpărare pentru toți salariații din România”, afirmă social-deocrații.

Anul trecut, premierul Marcel Ciolacu anunța că propunerea PSD privind salariul minim în 2024 este de 3.700 de lei. Această creștere, arată social-democrații, va ridica veniturile salariale la nivelul adecvat mecanismului de majorare automata a salariilor, potrivit prevederilor din Directiva Uniunii Europene.

ADVERTISEMENT

„Creșterea salariului minim la 3.700 de lei, anunțată de premierul Marcel Ciolacu pentru data de 1 iulie 2024, va ridica veniturile salariale la nivelul corespunzător pentru introducerea mecanismului de majorare automată a salariilor, conform prevederilor din Directiva europeană”, se arată în comnunicat.

Un beneficiu și pentru sectorul privat, spune PSD

Orice creștere economică trebuie să se reflecte și în salariile românilor, consideră PSD. În plus, salariul minim european va fi și un beneficiu pentru lucrătorii din sectorul privat, spun social-democrații.

ADVERTISEMENT

„PSD consideră că orice efect pozitiv din economie trebuie să se reflecte și în veniturile salariale ale cetățenilor. Introducerea salariului minim european va constitui un beneficiu important în special pentru salariații din sectorul privat, unde există cel mai mare număr de angajați încadrați cu acest nivel minim de salarizare”, precizează comunicatul PSD.

ADVERTISEMENT