News

PSD explică motivul necesității reglementării TikTok. Lucian Romașcanu: „Nu are legătură cu AUR”

PSD spune că reglementarea TikTok nu are legătură și nu este împotriva AUR. Explicațiile purtătorului de cuvânt, Lucian Romașcanu
27.03.2024 | 14:39
PSD explica motivul necesitatii reglementarii TikTok Lucian Romascanu Nu are legatura cu AUR
PSD nu are cont pe TikTok dar este posibil să-și facă, a spus Lucian Romașcanu / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD a precizat, miercuri, că necesitatea de a reglementa platforma TikTok nu are legătură cu partidul AUR, care este activ pe această platformă. Romașcanu a spus că decizia de reglementare aparține UE.

„Nu o poate face doar România”

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a explicat, miercuri, că decizia de reglementare a popularei platforme TikTok nu are legătură cu formațiunea politică condusă de George Simion, AUR, și că este posibil ca și PSD să-și facă cont pe aplicația și rețeaua de socializare deținută de compania chineză ByteDance.

ADVERTISEMENT

„Am fost întrebat dacă e nevoie de reglementarea TikTok-ului şi am spus ‘da’, dar nu o poate face doar România, noi putem să avem nişte măsuri interne şi am zis că ceea ce se întâmplă în America, decizia Congresului de a impune TikTok să îşi vândă operaţiunile din America către o entitate americană, ar trebui să funcţioneze probabil şi în Europa, pentru că degeaba încerci să ceri moderarea conţinutului sau să amendezi o încălcare de deontologie, când entitatea cu pricina este în China, de exemplu, sau în altă parte unde este imposibil să îşi primească sancţiunea”, a declarat Romașcanu.

„AUR e foarte bine că îşi face reclamă pe TikTok”

Purtătorul de cuvânt al social-democraților a admis faptul că AUR este o prezență constantă pe TikTok, dar nevoia de reglementare nu are legătură cu partidul lui Simion, care de altfel „face bine” că se promovează pe platformă.

ADVERTISEMENT

„Întrebarea într-adevăr a plecat de la faptul că AUR are o prezenţă constantă pe TikTok, dar răspunsul nu a fost legat de AUR. AUR e foarte bine că îşi face reclamă pe TikTok, o să facem şi noi pentru că este un segment foarte important acolo”, a spus Lucian Romașcanu.

Romașcanu a precizat că reglementarea TikTok poate fi făcută via reglementările pe care Comisia Europeană le aplică pentru Google, Meta și X, fostulTwitter.

ADVERTISEMENT

„Decizia de a reglementa TikTok aparţine Europei, vom pleda pentru această măsură, dar nu are nicio legătură cu AUR, nu este împotriva AUR. Orice partid din România este liber să îşi poarte mesajele oriunde vrea, cu excepţia, sigur, a mesajelor care încalcă legea. (…) Sunt lucruri pe care trebuie să le moderăm şi să le avem în vedere”, a adăugat Romașcanu.

Nicolae Ciucă, cu un pas înaintea PSD

Purtătorul de cuvânt al PSD a spus că nu are cont pe TikTok dar că o să-și facă și el și, „posibil” și PSD. Președintele PNL, Nicolae Ciucă a făcut deja pasul și și-a deschis cont, pentru a comunica mai bine cu electoratul.

ADVERTISEMENT

„Am constatat că domnul Biden şi-a făcut cont pe TikTok, şi domnul Grindeanu. Păi, dacă îşi face domnul Biden, eu vă spun că o să îmi fac şi eu. (…) Eu personal o să îmi fac, este un canal de comunicare cu un segment important. (…) Noi ne dorim să aducem cât mai mulţi tineri la vot pentru că este vorba de ţara lor şi de viitorul lor”, a spus Romaşcanu.

 

 

 

ADVERTISEMENT