News

George Simion, hotărât să boicoteze alegerile din 9 iunie. „O să mușc din comasați”

George Simion: „Nu trebuie să avem alegeri locale pe 9 iunie pentru că sunt ilegale”. Ce planuri de boicot are liderul AUR
27.03.2024 | 00:05
George Simion hotarat sa boicoteze alegerile din 9 iunie O sa musc din comasati
Coaliția dă „o lovitură de stat” prin comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, spune George Simion / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

George Simion, liderul AUR, a reiterat, marți, că nu trebuie să aibă loc la 9 iunie alegeri comasate pentru că „sunt ilegale”.

„Statul, capturat de partidul comasat”

George Simion a vorbit, marți, despre boicotarea alegerilor din 9 iunie, pentru că „statul este capturat de controlul partidului comasat”.

ADVERTISEMENT

„Luăm în calcul şi vom propune şi altor forţe politice să boicotăm alegerile locale, într-o formă sau alta. Pentru că fără alegeri în două tururi nu există speranţe la a câştiga democratic, având în vedere felul în care, de la Alfred Simonis la toţi ceilalţi baroni PSD, primarii sunt cumpăraţi la bucată”, a spus Simion.

Ulterior, liderul AUR a revenit și a declarat, pentru Realitatea Plus, că „nu trebuie să avem alegeri locale pe 9 iunie pentru că sunt ilegale”.

ADVERTISEMENT

„O să mușc din comasați”

În opinia lui Simion, Coaliția dă „o lovitură de stat” prin comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. AUR, prin „foarte multe mijloace”, va boicota alegerile, a continuat Simion, care a spus că o să „muște din comasați”.

„Partidul unic dă o lovitură de stat în acest moment. Au luat măsuri ilegale prin comasare. Noi am sesizat CCR, care doarme efectiv. Noi știm cine sunt acești judecători și ce rol au avut în acest plan.

ADVERTISEMENT

Prin foarte multe mijloace, vom boicota. O să mușc din comasați. O să avem reprezentare și o să candidăm în toate consiliile pentru ca românii să aibă o alternativă. Nu am ajuns ca în Rusia, să nu ai de unde alege”, a spus liderul AUR.

„Să le fie frică”

Potrivit lui Simion, PSD-PNL încalcă Constituția și că AUR pregătește 3.300 de avocați în fiecare circumscripție.„Își folosesc rețeaua de primari să adune voturi pentru votul politic. Este o încălcare a constituției, pregătim 3300 de avocați în fiecare circumscripție. Pe 9 iunie nu trebuie să aibă loc alegeri locale pentru că sunt ilegale. Trebuie să fac orice să nu-și ducă planul la bun sfârșit. Să le fie frică!”, a spus George Simion.

ADVERTISEMENT

Liderul AUR a mai spus că, luna viitoare, partidul va manifesta pentru ca Ursula von der Leyen să nu fie nominalizată pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene. Totodată, liderul AUR a declarat că partidul îl va susține la Primăria Capitalei pe Mihai Enache iar Cristian Popescu Piedone nu va fi susținut câtă vreme „va candida pe o siglă nocivă”.

„Atâta timp cât domnul Piedone va candida pe o siglă nocivă, nu va fi susținut de AUR. Candidatul nostru este Mihai Enache. Eu asigur pe toată lumea că oriunde există alegeri, AUR va avea candidați sau vom susține pe cel mai bun candidat. AUR are între 20 și 25% pe Enache în sondaje, dacă Piedone nu candidează”, a spus Simion.

 

ADVERTISEMENT