News

PSD i-a trimis lui Nicolae Ciucă un pachet de măsuri pentru zona economică. Când ar putea fi discutate în Guvern

Marcel Ciolacu, președintele PSD, le-a explicat jurnaliștilor că partidul său i-a trimis premierului Ciucă un pachet de măsuri pentru zona economică, care ar urma să fie analizate în coaliție de săptămâna viitoare.
24.03.2022 | 14:31
PSD ia trimis lui Nicolae Ciuca un pachet de masuri pentru zona economica Cand ar putea fi discutate in Guvern
ADVERTISEMENT

PSD propune un pachet de măsuri în contextul crizei energetice din ultimele luni, dar și al crizei provocate de războiul din Ucraina. Anunțul a fost făcut de președintele partidului, Marcel Ciolacu, notează News.ro.

Propunerile au ajuns pe masa premierului

După cum explică președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, pachetul cu măsuri economice la care au lucrat colegii săi a fost trimis către șeful Guvernului, Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Ciolacu a mai ținut să le explice jurnaliștilor că măsurile pe care colegii săi le-au identificat ar putea ajunge în dezbaterea coaliției și a miniștrilor în cursul săptămânii viitoare.

“Noi am finalizat, cu grupurile de lucru de la PSD, acest pachet de măsuri, un prim draft i-am înaintat şi prim-ministrului şi sunt ferm convins că luni vom începe să stăm aplecat pe aceste măsuri”, le-a explicat Marcel Ciolacu jurnaliștilor.

ADVERTISEMENT

Președintele PSD a ținut să mai amintească faptul că, dat fiind contextul crizei energetice, este important ca populația și operatorii economici să aibă parte de o predictibilitate a prețurilor pentru gazele naturale și energia electrică.

El a făcut trimitere la ordonanța adoptată de Guvern vineri, 18 martie, prin care sunt stabilite plafonarea și compensarea costurilor pentru gaze și electricitate. Prevederile acestei ordonanțe se vor aplica de la 1 aprilie și vor fi valabile pentru următoarele 12 luni.

ADVERTISEMENT

România acordă mai mulți bani pentru prestațiile sociale

De asemenea, el a ținut să mai sublinieze faptul că odată cu măsurile adoptate în ultimele zile, prestațiile sociale ale statului român vor ajunge la 3,6% din PIB. El a mai atras atenția și asupra faptului că guvernele anterioare au alocat în jur de 2%.

“În acest moment, avem un efort de 3,6% din PIB pe zona socială şi zona economică. În alte guvernări, în pandemie, am avut un efort de 2% din PIB, deci este evidentă o creştere şi o preocupare a întregului Guvern şi a coaliţiei”, a mai declarat Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Președintele PSD a vorbit și despre Nicolae Ciucă. El a explicat că premierul nu a acționat emoțional și că acest lucru a permis identificarea unor soluții pentru problemele cu care se confruntă România.

“Cu adevărat, ce mi-a plăcut mie personal la primul-ministru a fost că nu am acţionat emoţional, şi vedem că, nereacţionând emoţional, începem să găsim cele mai bune soluţii”, a mai adăugat Ciolacu.

ADVERTISEMENT