News

PSD va depune moțiuni simple împotriva miniștrilor Agriculturii și Finanțelor

28.04.2020 | 15:13
ADVERTISEMENT

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că parlamentarii social-democrați vor iniția moțiuni simple împotriva miniștrilor Agriculturii și Finanțelor, Adrian Oros, respectiv Florin Cîțu. Cele două moțiuni vor intra cel mai târziu în dezbatere săptămâna viitoare, transmite News.ro.

Moțiunile critică acțiunile  lui Oros și  Cîțu

Moțiunea împotriva lui Florin Cîțu va fi depusă la Camera Deputaților având ca principală temă programul IMM Invest.  ”Îl rog public pe domnul ministru Cîţu să înceteze toate minciunile din spaţiul public, nu are nicio legătură o moţiune de cenzură simplă cu nu ştiu ce site blocat de OZN-uri şi extratereştri din creierul dânsului”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

De acea venim cu moţiune simplă pentru că nu se mai poate trăi în acest joc fără nicio proiecţie şi fără nicio justificare. S-a ajuns la 1,7 în trei luni de zile, deficitul bugetar, s-au împrumutat aproape 40 de miliarde de lei, nimeni nu ne spune ce s-a întâmplat cu ei. Dacă nu ne pregătim pentru criza economică ce va urma, nu avem nicio şansă. Şi să ieşim din aceste minciuni”, a continuat social-democratul.

La Senat va fi depusă moțiunea împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, și se va axa pe măsurile  guvernamentale luate pentru combaterea secetei, în condițiile în care PSD a cerut explicații privind refuzul autorităților de a interzice exportul de cereale, măsură luate deja de Rusia, cel mai mare exportator de grâu din lume.

ADVERTISEMENT

Sunt ferm convins că domnul ministru nu ne va răspunde, exact cum face domnul ministru Cîţu, aşa că am hotărât împreună cu colegii mei, vom depune două moţiuni simple, la Camera Deputaţilor, la Senat, în ceea ce privește domnul ministru Cîţu şi domnul ministru Oros, ministrul Agriculturii”, a spus președintele PSD.

Ciolacu susține că cerealele aflate în rezerva de stat nu ajung decât pentru o singură lună. ”Ţinând cont de secetă, de starea de urgenţă şi de pandemie trebuia să modifice legea”, crede Ciolacu.

ADVERTISEMENT