Sport

Final de telenovelă! PSG l-a prezentat oficial pe Ousmane Dembele

PSG a dat lovitura. Francezii au reușit să îl transfere pe Ousmane Dembele, de la FC Barcelona. Fotbalistul a fost prezentat oficial.
12.08.2023 | 12:00
Final de telenovela PSG la prezentat oficial pe Ousmane Dembele
Ousmane Dembele a fost prezentat oficial la PSG. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
12-08-2023
09:06

Ousmane Dembele a fost prezentat oficial de PSG

Ousmane Dembele a fost prezentat sâmbătă dimineață de PSG. Fostul fotbalist al Barcelonei este al 9-lea transfer al campioanei Franței în perioada de mercato din vară. 

Campion mondial cu Franța, în 2018, Ousmane Dembele a semnat un contract valabil pe cinci sezoane cu PSG. În schimbul jucătorului, PSG a plătit Barcelonei suma de 50 de milioane de euro. 

PSG, echipă ce a jucat un amical cu formația lui Dan Petrescu în această vară,  face al 10-lea transfer al verii. Ousmane Dembele (26 de ani) este al 10-lea transfer făcut de echipa lui Luis Enrique. Antrenorul iberic reușește astfel să fure unul dintre cei mai importanți jucători de la FC Barcelona.

Dembele, de la Barcelona la PSG

Celebrul jurnalist Fabrizio Romano a anunțat că PSG a ajuns la un acord atât cu FC Barcelona, cât și cu jucătorul francez, devenit al 10-lea transfer al verii pentru campioana Franței. PSG va plăti 50 de milioane de euro în schimbul lui și ajunge la o sumă uriașă cheltuită în această vară. Diferența dintre vânzări și cumpărări ajunge la 180 de euro.

ADVERTISEMENT

Campion mondial alături de Franța, în 2018, Dembele a ajuns la FC Barcelona în august 2017 pentru 135 de milioane de euro. Catalanii pierd astfel 75 de milioane de euro, după vânzarea jucătorului ajuns în ultimul an de contract.

Dembele a strâns un total de 185 de meciuri pentru FC Barcelona, având un total de 40 de goluri și 43 de pase de gol. Anterior, jucase la Borussia Dortmund, pentru care marca de 10 ori și oferea 22 de pase decisive în 50 de partide.

ADVERTISEMENT

Revine în țara sa, Franța, după ce a jucat, în prima parte a carierei sale, la Stade Rennais, pentru care a adunat 19 de meciuri, 12 goluri și cinci pase de gol.

Ousmane Dembele este un jucător polivalent. Poziția preferată este cea de extremă dreapta, dar a jucat de multe ori și în stânga atacantului, ori chiar în spatele lui. De asemenea, el a jucat câteva meciuri și ca atacant central.

ADVERTISEMENT

Pentru postul de titular al flancului drept de pa PSG se va lupta cu Marco Asensio, jucător venit de la rivala din Spania a Barcelonei, Real Madrid, dar și cu Mbappe, fotbalist ce poate juca în dreapta, dacă acesta va ajunge la un acord șefii de pe Parc-des-Princes.

Alți nouă jucători au ajuns la PSG în această vară. Cel mai scump a fost Goncalo Ramos, pentru care s-au plătit 80 de milioane de euro. Alte nume importante ce au ajuns la PSG pe bani sunt Manuel Ugarte, pe 60 de milioane de euro, Lucas Hernandez, pentru 45 de milioane de euro, Kang-in-Lee, pentru 22 de milioane de euro și Xavi Simons, pentru patru milioane de euro, plecat împrumut la RB Leipzig.

ADVERTISEMENT

De asemenea, PSG a transferat și jucători liberi de contract. Marea lovitură a fost transferul fundașului Milan Skiriniar, dar pe lângă el au mai venit și Marco Asensio, Cher Ndour ori Arnau Tenas.

  • Cotă NETBET pentru PSG: 1,77 este cota pentru “GG” la meciul PSG – Lorient

ADVERTISEMENT
Tags: