Sport

PSG, nume stelare pe lista de transferuri în cazul în care Kylian Mbappe pleacă la Real Madrid! Haaland și Pogba, în top

Kylian Mbappe a amânat până după ”dubla” cu Real Madrid din optimile UCL discuțiile despre viitorul său. Conducerea lui PSG nu stă însă degeaba și are deja planul făcut în cazul în care starul său merge în LaLiga.
09.02.2022 | 12:05
PSG nume stelare pe lista de transferuri in cazul in care Kylian Mbappe pleaca la Real Madrid Haaland si Pogba in top
ADVERTISEMENT

Plecarea lui Kylian Mbappe de la PSG la Real Madrid este operațiunea către care se vor îndrepta toți ochii până în momentul în care va exista o certitudine. Și nu este de mirare.

Căci nu vorbim doar despre o operațiune de referință din punct de vedere financiar. Ci și despre resortul care va decide într-un fel sau altul, precum într-un joc de domino, viitorul altor atacanți de top din fotbalul european.

ADVERTISEMENT

Mbappe a fost tranșant: ”Nu am luat nicio decizie! Și nu voi vorbi cu rivalii”

La finele meciului cu Lille, câștigat de PSG cu 5-1, evident, Mbappe a fost întrebat și despre viitorul său. Cu atât mai mult cu cât dubla cu Real Madrid din optimile UEFA Champions League bate la ușă.

Așa cum a scris deja FANATIK, și cum era de așteptat, Kylian a fost deopotrivă tranșant și diplomat. ”Nu am luat nicio decizie. Chiar dacă jocul contra lui Madrid schimbă multe lucruri, și chiar dacă sunt liber să fac ce vreau, eu nu voi face așa ceva și nu voi vorbi cu adversarul.

ADVERTISEMENT

Sunt concentrat să câștigăm contra lui Real, apoi vom vedea ce se întâmplă”, a precizat Kylian.

PSG a pregătit deja planul B: Haaland, pentru circa 90 de milioane de euro

Desigur, această declarație nu schimbă lucrurile în ceea ce-l privește pe Mbappe. Jucătorul este conștient că are vreme să-și decidă viitorul până-n vară. Cu repere de ordin sportiv, dar și financiar.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, în birourile de la Madrid și Paris era limpede încă din momentul tragerii la sorți că ”dubla” poate amâna verdictul. Lucru care s-a și întâmplat.

Iar acum, în ambele se lucrează și la planul B. De altfel, L’Equipe vorbește despre planurile celor de la PSG pentru această vară. Și face câteva nominalizări.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii francezi, citați de Marca, spun că Leonardo, directorul sportiv al echipei pariziene, a pus deja pe masa lui Nasser Al-Khelaïfi numele înlocuitorului. Și nu este o surpriză. Este Erling Haaland, cel despre care s-a vorbit încă din vara trecută, de când s-a declanșat nebunia.

Nu este, desigur, o mutare simplă. Pentru că, între timp, Haaland este vizat și de FC Barcelona, dar și de cele două grupări din Manchester, United și City.

Dar, potrivit ziarului francez, au avut loc deja primele discuții. Faclitate de bunele relații pe care patronul PSG, Nasser al-Khelaïfi, și Leonardo le au cu Mino Raiola, agentul norvegianului. Și este vorba despre o operațiune de circa 90 de milioane de euro, din care 75 reprezintă clauza de transfer care trebuie plătită lui Dortmund.

Și alte nume pe agenda lui Leonardo

Pe agenda directorului sportiv al lui PSG mai sunt și alte nume. Așa cum a scris deja FANATIK, Leonardo caută să-l aducă la parizieni pe unul dintre preferații săi, brazilianul Paqueta, de la Lyon.

O altă țintă este Paul Pogba, al cărui contract cu Manchester United expiră în iunie. Și care este între jucătorii pe care îi place inclusiv Zinedine Zidane. Cel despre care se spune că îi va lua locul lui Pochettino.

În fine, un alt subiect este Di Maria. Contractul său expiră în iunie. A existat un acord legat de o posibilă prelungire a contractului pentru un an. Însă, scrie presa franceză, nu este exclus ca în cele din urmă acesta să nu fie pus în practică și să i se permită argentinianului să plece.

ADVERTISEMENT