News

Psihologul criminalist Tudorel Butoi, despre crima de la Alba Iulia, unde un tată şi-a spânzurat bebeluşul de un an. “Copilul serveşte ca gaj, ca marfă, ca şantaj”

O crimă şocantă a înfiorat România, un tată ucigându-şi bebeluşul de numai un an, la Alba Iulia, ambii fiind găsiţi ulterior spânzuraţi.
26.03.2023 | 12:32
Psihologul criminalist Tudorel Butoi despre crima de la Alba Iulia unde un tata sia spanzurat bebelusul de un an Copilul serveste ca gaj ca marfa ca santaj
Crimă şocantă la Alba Iulia, un tată şi-a spânzurat copilul
ADVERTISEMENT

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a încercat să dea o explicaţie pentru crima înfiorătoare din noaptea de sâmbătă spre duminică, de la Alba Iulia, unde un bărbat de 27 de ani şi-a ucis copilul în vârstă de numai un an apoi şi-a pus capăt zilelor.

Mentalitatea unor astfel de oameni e ca nişte mecanisme de ceas stricate

Psihologul criminalist îşi pune o serie de întrebări, plecând de la faptul că între mama şi tatăl copilului a avut loc o ceartă prin intermediul mesajelor, după miezul nopţii. De asemenea, el vede o problemă în faptul că mama nu era acasă la acea oră târzie.

ADVERTISEMENT

“Este un caz şocant şi care se află la debut. Sunt multe lucruri de lămurit şi de clarificat. Ce se întâmplă cu băieţelul? Cum de rămâne la partenerul acestei femei? Cum de femeia nu este acasă?

Şi cum de la 1 noaptea are loc o discuţie telefonică lămuritoare, ce se întâmplă cu copilul, dacă este în regulă. Acest lucru ar însemna să evidenţieze un conflict acut între cei doi”, sunt câteva dintre semnele de întrebare pe care le-a pus Tudorel Butoi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

ADVERTISEMENT

“Copilul, poate, serveşte aici ca gaj, ca marfă, ca şantaj pentru că, la un moment dat, acest partener, nu mai răspunde nici la telefon, nici insistenţelor cu care se caută să se pătrundă acolo. Eu cred că în momentul în care se dădeau telefoanele şi se bătea în uşă deja avusese loc nenorocita faptă. Adică spânzurarea copilului de un an, crima şi suicidul maturului, tot prin spânzurare”, este opinia psihologului criminalist.

În acelaşi timp, Tudorel Butoi încearcă să explice cum au loc asemenea fapte, fără ca persoanele care le comit să aibă vreo reţinere, chiar dacă ameninţă viaţa propriului copil sau chiar îl ucide pe acesta, cum s-a întâmplat sâmbătă nopate la Alba Iulia.

ADVERTISEMENT

“Sunt disfuncţionali. Aceşti oameni sunt disfuncţionali, mintea lor nu lucrează. În mentalitatea lor ne putem imagina a fi nişte mecanisme de ceas stricate. Să nu poţi tu să comunici, să nu poţi tu să argumentezi, să nu poţi tu să înţelegi, să aplanezi.

Asta numai în măsura în care aceste familii, cupluri, sunt disfuncţionale. Altminteri, ea are 25 de ani, iar criminalul sinucigaş are 27 de ani. Ei sunt într-un mare impas existenţial. Se vor decripta toate mesajele telefonice, se va vedea despre ce este vorba, dar încă suntem la început, trebuie interpretat şi câmpul faptei, urmele. Oricum, este tragic”, a concluzionat Tudorel Butoi.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă noapte, după un schimb de mesaje cu fosta iubită, un tânăr de 27 de ani şi-a omorât copilul în vârstă de numai un an, după care s-a sinucis. Ambii au fost găsiţi spânzuraţi într-un apartament închiriat, la câteva ore după ce mama copilului a sunat la 112.

ADVERTISEMENT
Tags: