News

Puhoi de oameni la petrecerile de pe Litoral: “Din peste 150 de oameni la coadă, doar noi aveam mască!”. Exclusiv

03.07.2020 | 16:21
Puhoi de oameni la petrecerile de pe Litoral Din peste 150 de oameni la coada doar noi aveam masca Exclusiv
ADVERTISEMENT

Litoralul românesc va fi în această vară principala destinație de vacanță a românilor, în condițiile în care multe dintre destinațiile turistice din străinătate sunt încă închise, sau accesul se face cu multe restricții. Însă, distanțarea socială în perioada COVID-19 este greu de păstrat pe litoral.

Spațiile închise precum restaurantele sau cluburile sunt închise, însă la terase este permis accesul, iar multe dintre cluburile de noapte de pe litoral sunt oricum în aer liber. Însă, prezența în aceste localuri trebuie să se facă cu distanțare socială, dar și cu utilizarea măștii. Însă, din mărturiile oamenilor, nu se întâmplă acest lucru.

ADVERTISEMENT

La petrecerile de seară din stațiunile de pe litoral este un puhoi de oameni, unde este imposibil să mențină distanța socială. Mai mult, accesul la aceste terase nu este restricționat și este permis accesul foarte multor oameni.

Puhoi de oameni la petrecerile de pe Litoral: “Nu aveți idee ce este la mare!”

FANATIK a vorbit cu un tânăr care a fost weekendul trecut în Vama Veche și care a spus că n-a vrut să rămână prea mult la petreceri pentru că nu se ținea cont de nicio regulă de distanțare socială:

ADVERTISEMENT

“Am fost sâmbăta trecută în Vamă și este mai rău decât anul trecut. Foarte mulți oameni, mii de oameni, fără distanțare socială. A fost puhoi, efectiv. Am stat o jumătate de oră și am plecat. Nu aveți idee. 

Duminică am plecat la Constanța. Din nou, foarte aglomerat peste tot. S-a deschis Tomis Eye și dintre toate persoanele care s-au așezat la coadă, peste 150, doar noi aveam măști. Nu se poate așa ceva. Cred că în acest weekend va fi și mai aglomerat”, ne-a spus Laurențiu.

ADVERTISEMENT

Românii au luat cu asalt litoralul Mării Negre odată cu venirea verii și relaxarea măsurilor anti-COVID-19. Aglomerația de la mare i-a făcut pe oficialii din Sănătate să se gândească la carantinarea zonelor care pot deveni noi focare COVID-19.

A crescut numărul de infectări în ultimele două săptămâni

În ultimele două săptămâni, numărul infecțiilor zilnice din România a crescut vertiginos. Pe data de 2 iulie, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 450 de cazuri noi de COVID-19, totalul fiind de 27.746 de cazuri.

ADVERTISEMENT

Începând cu acest weekend, litoralul românesc intră în full sezon. De la 1 iulie s-au scumpit prețurile la cazare cu minimum 20%, iar cei care plănuiesc un sejur la mare în această perioadă, trebuie să bage mâna adânc în buzunar.

 

ADVERTISEMENT