Life

Pulpă de miel la cuptor, după rețeta lui Sorin Bontea. Care sunt secretele celebrului bucătar

Pulpă de miel la cuptor, preparatul inedit al lui Sorin Bontea pentru Paște. Care sunt misterele juratului de la Chefi la cuțite.
11.04.2023 | 23:48
Pulpa de miel la cuptor dupa reteta lui Sorin Bontea Care sunt secretele celebrului bucatar
Pulpă de miel la cuptor, preparatul inedit al lui Sorin Bontea. Care sunt misterele juratului de la Chefi la cuțite. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Pulpă de miel la cuptor, după rețeta câștigătorului de la Asia Express. Care sunt secretele celebrului bucătar de la Antena 1. Vedeta a prezentat într-o filmare de pe canalul său de Youtube cum pregătește acest preparat culinar.

Pulpă de miel la cuptor, preparatul inedit al lui Sorin Bontea. Care sunt misterele juratului de la Chefi la cuțite

Sorin Bontea a dezvăluit cum face pulpa de miel la cuptor pentru masa de Paște. Preparatul ideal pentru sărbătorile pascale este extrem de ușor de realizat și are nevoie de ingrediente pe care le ai deja în gospodărie.

ADVERTISEMENT

Pentru această rețetă simplă este nevoie de o pulpă proaspătă de miel, 300 ml de vin roșu sec, 4-5 căței de usturoi, 4 morcovi, 1 păstârnac, 1 țelină, o sfeclă și jumătate, foi de dafin, ulei de măsline, sare și piper.

Mai sunt necesare și câteva boabe de piper, puțină apă, cimbru uscat și puțină miere. Timpul de gătire este unul destul de mic, de circa o oră, așadar preparatul culinar recomandat de juratul de la Chefi la cuțite este rapid.

ADVERTISEMENT

Primul pas în realizarea preparatului culinar este condimentarea pulpei de miel cu sare și piper. Se așază carnea într-o tavă și se unge cu ulei de măsline pentru a obține o crustă foarte frumoasă și aromată la final.

Se mai adaugă în tavă usturoi, piper boabe, vin roșu sec, foi de dafin și puțină apă. Pulpa de miel trebuie rulată și legată cu o sfoară. Într-o altă tavă se adaugă legumele peste care se adaugă sare, piper măcinat și cimbru.

ADVERTISEMENT

Se toarnă aproximativ 200 ml de ulei de măsline și mierea. Tava cu legume se bagă la cuptor împreună cu cea cu miel. Se coc împreună cele două vase timp de aproximativ o oră, la o temperatură de 160-170 grade Celsius.

Secretele lui Sorin Bontea

Secretul lui Sorin Bontea pentru o rețetă delicioasă și fragedă de pulpă de miel la cuptor nu constă doar în crusta pe care o are carnea, ci și în patul de legume. Savoarea este dată de combinația dintre ceapă, morcovi, țelină și ardei.

ADVERTISEMENT

Carnea este fragedă și gata atunci când trece testul cu furculița. Preparatul culinar al renumitului jurat de la Chefi la cuțite, de la Antena 1, se servește cu piure, cartofi copți, legume sau cu orice altă garnitură preferată.

ADVERTISEMENT