ADVERTISEMENT
News

Punct de vaccinare la Vama Nădlac II. Oamenii care intră în țară se pot imuniza cu serul Johnson&Johnson

A fost deschis un punct de vaccinare la Vama Nădlac II. Toți cei care intră în România se pot imuniza cu serul produs de Johnson&Johnson.
Autor: Cerasela Stafie | 02.06.2021 | 16:16
Punct de vaccinare la Vama Nădlac II. Oamenii care intră în țară se pot imuniza cu serul Johnson&Johnson
Punct de vaccinare la Vama Nădlac II. Oamenii care intră în țară se pot imuniza cu serul Johnson&Johnson Sursa foto: Facebook/ Instituția Prefectului- Județul Arad

Prefectura județului Arad a anunțat că miercuri, 2 mai, a fost deschis un centru de vaccinare la Vama Nădlac II. Autoritățile au luat această decizie pentru a veni în ajutorul oamenilor care se întorc în țară doar pentru a se imuniza, iar apoi revin în țările în care locuiesc.

ADVERTISEMENT

Mai mult, vaccinul utilizat în noul centru este Janssen, produs de compania americană Johnson&Johnson. Serul se administrează într-o singură doză.

Punct de vaccinare la Vama Nădlac II. Oamenii care intră în țară se pot imuniza cu serul Johnson&Johnson

„Vaccinare fără programare în Vama Nădlac- autostradă, vaccin Johnson&Johnson pentru care nu e necesar rapelul. Centrul de vaccinare din Vama Nădlac II a fost deschis astăzi pentru toți cetățenii români și europeni care tranzitează punctul de trecere a frontierei,” a anunțat Prefectura Arad.

Punctul de vaccinare se află pe sensul de intrare în România, pe partea dreaptă, la aproximativ 50 de metri de punctul vamal, în proximitatea punctului de vânzare a rovinietei din prima parcare de pe autostradă. Ambele sensuri ale autostrăzii au acces la centru.

ADVERTISEMENT

„Ne bucurăm că am deschis astăzi acest centru de vaccinare aici, în vama Nădlac, cel mai tranzitat punct de trecere al frontierei pe care îl are România. Mulțumesc pentru efortul organizatoric Primăriei Nădlac, Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad, ISU Timiș și nu în ultimul rând medicilor și asistenților care vor activa în acest centru aflat la dispoziția cetățenilor români care tranzitează punctul de trecere a frontierei”, a declarat Prefectul Județului Arad, Toth Csaba.

În prezent, centrul de vaccinare funcționează între orele 8:00-20:00. Reprezentanții Prefecturii au precuzat că se depun eforturi pentru extinderea programului. Aceștia au adăugat că vor anunța când se va trece la programul 24h/24.

Vaccinul produs de Johnson&Johnson se administrează într-o singură doză. El a primit aprobare pentru utilizare de la Agenția Europeană pentru Medicamente la începutul lunii martie.

ADVERTISEMENT

Eforturi sporite pentru campania de vaccinare

Autoritățile fac eforturi sporite pentru a accelera campania de vaccinare. Ținta de cinci milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză până la 1 iunie a fost ratată.

Marți, 1 iunie, autoritățile au anunțat că în România au fost administrate un total de 7.926.291 de doze de vaccin. 4.336.728 persoane s-au imunizat, 747.165 persoane cu prima doză, iar 3.589.563 persoane cu ambele doze.

ADVERTISEMENT

În acest context, autoritățile au recunoscut că dorința scăzută a oamenilor de a se imuniza este îngrijorătoare. Până acum s-au supus procedurii oamenii care și-au dorit să facă acest lucru, au rămas oamenii care au nevoie de un imbold.

Soluțiile sunt greu de găsit. Administrațiile locale și conducătorii acestora au început să organizeze mai multe tipuri de evenimente care i-ar putea convinge pe români să se vaccineze, chiar și tombole cu diferite premii.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!