News

Punerea în raclă a Brâului Maicii Domnului, pe 31 august. Rugăciunea către Fecioara Maria pe care e bine să o spui în această zi

30.08.2020 | 18:01
Punerea in racla a Braului Maicii Domnului pe 31 august Rugaciunea catre Fecioara Maria pe care e bine sa o spui in aceasta zi
Punerea în raclă a Brâului Maicii Domnului, cinstit pe 31 august. Rugăciune puternică. Sursa foto: doxologia.ro
ADVERTISEMENT

Punerea în raclă a Brâului Maicii Domnului este pomenită în calendarul ortodox pe 31 august, fiind una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății. Tradiția spune că Apostolul Toma a primit Sfântul Brâu ca dovadă a învierii și înălțării Maicii Domnului la ceruri pentru că nu a putut fi prezent la înmormântare.

Țesut din păr de cămilă de însuși Fecioara Maria, Brâul s-a păstrat ani la rând la Ierusalim. Ulterior, în anul 395 Arcadie, fiul împăratului Teodosie cel Mare (379-395), l-a adus la Constantinopol ca mai târziu să treacă prin mai multe lăcașuri de cult, ajungând chiar și în România.

ADVERTISEMENT

Brâul a fost brodat cu fir de aur de împărăteasca Zoe în urma unei vindecări miraculoase, fiind ulterior reașezat în racla dăruită de împăratul Arcadie. Se întâmpla în secolul al X-lea, iar evenimentul reașezării Brâului în raclă este pomenit, în calendarul ortodox, la 31 august.

Punerea în raclă a Brâului Maicii Domnului. Ce puteri miraculoase are

De-a lungul timpului Brâul a devenit cunoscut pentru vindecarea a numeroși bolnavi, în special de cancer. În plus, acesta a ajutat femei care nu puteau avea copii să aducă prunci pe lume.

ADVERTISEMENT

Totodată, Cinstitul Brâu este recunoscut pentru faptul că a oprit diferite pandemii. Datorită puterii miraculoase Brâul de la Vatoped a reușit îndepărtarea ciumei din Țara Românească, la 1813. Câțiva ani mai târziu, în 1871, a alungat holera din Turcia, iar în 1894 a stârpit bolile care au lovit plantațiile de lămâi și portocali din Kios.

În prezent, pelerinii care ajung la Mânăstirea Vatoped de pe Muntele Athos primesc din partea călugărilor câte o panglică atinsă de racla sfântă. Această panglică este binecuvântată și așezată timp de 40 de zile pe Sfântul Brâu.

ADVERTISEMENT

Bolnavul trebuie să se încingă cu brâulețul o anumită perioadă de timp, vreme în care trăiește în pocăință, se spovedește, se roagă și se împărtășește cu Sfintele Taine.

Rugăciunea Brâul Maicii Domnului. Se citește la nevoie

„Născătoare de Dumnezeu, Fecioara, bucură-te, ceea ce ești plină de dar, Domnul este cu tine.

Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău, că ai născut pe Hristos, Mântuitorul sufletelor noastre. 

ADVERTISEMENT

Prea Sfânta Marie, roagă-te pentru noi păcătoșii, acum și în ceasul morții noastre.

Sub îndurările tale scăpăm și noi. Rugăciunile noastre nu le trece cu vederea și de primejdii ne scapă, una Curată și Binecuvântată.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, apară, mântuiește și păzește pe robul tău (numele) de tot râul și necazul, de toate bolile și durerile, de toate farmecele, vrăjitoriile și blestemele, ca întreg și sănătos să fie robul tău. Amin”.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de...
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de oameni și parcă își dorește sfârșitul”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe...
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe străzi pentru o pâine
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni