News

Punerea în raclă a Brâului Maicii Domnului, pe 31 august. Rugăciunea către Fecioara Maria pe care e bine să o spui în această zi

30.08.2020 | 18:01
Punerea in racla a Braului Maicii Domnului pe 31 august Rugaciunea catre Fecioara Maria pe care e bine sa o spui in aceasta zi
Punerea în raclă a Brâului Maicii Domnului, cinstit pe 31 august. Rugăciune puternică. Sursa foto: doxologia.ro
ADVERTISEMENT

Punerea în raclă a Brâului Maicii Domnului este pomenită în calendarul ortodox pe 31 august, fiind una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății. Tradiția spune că Apostolul Toma a primit Sfântul Brâu ca dovadă a învierii și înălțării Maicii Domnului la ceruri pentru că nu a putut fi prezent la înmormântare.

Țesut din păr de cămilă de însuși Fecioara Maria, Brâul s-a păstrat ani la rând la Ierusalim. Ulterior, în anul 395 Arcadie, fiul împăratului Teodosie cel Mare (379-395), l-a adus la Constantinopol ca mai târziu să treacă prin mai multe lăcașuri de cult, ajungând chiar și în România.

ADVERTISEMENT

Brâul a fost brodat cu fir de aur de împărăteasca Zoe în urma unei vindecări miraculoase, fiind ulterior reașezat în racla dăruită de împăratul Arcadie. Se întâmpla în secolul al X-lea, iar evenimentul reașezării Brâului în raclă este pomenit, în calendarul ortodox, la 31 august.

Punerea în raclă a Brâului Maicii Domnului. Ce puteri miraculoase are

De-a lungul timpului Brâul a devenit cunoscut pentru vindecarea a numeroși bolnavi, în special de cancer. În plus, acesta a ajutat femei care nu puteau avea copii să aducă prunci pe lume.

ADVERTISEMENT

Totodată, Cinstitul Brâu este recunoscut pentru faptul că a oprit diferite pandemii. Datorită puterii miraculoase Brâul de la Vatoped a reușit îndepărtarea ciumei din Țara Românească, la 1813. Câțiva ani mai târziu, în 1871, a alungat holera din Turcia, iar în 1894 a stârpit bolile care au lovit plantațiile de lămâi și portocali din Kios.

În prezent, pelerinii care ajung la Mânăstirea Vatoped de pe Muntele Athos primesc din partea călugărilor câte o panglică atinsă de racla sfântă. Această panglică este binecuvântată și așezată timp de 40 de zile pe Sfântul Brâu.

ADVERTISEMENT

Bolnavul trebuie să se încingă cu brâulețul o anumită perioadă de timp, vreme în care trăiește în pocăință, se spovedește, se roagă și se împărtășește cu Sfintele Taine.

Rugăciunea Brâul Maicii Domnului. Se citește la nevoie

„Născătoare de Dumnezeu, Fecioara, bucură-te, ceea ce ești plină de dar, Domnul este cu tine.

Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău, că ai născut pe Hristos, Mântuitorul sufletelor noastre. 

ADVERTISEMENT

Prea Sfânta Marie, roagă-te pentru noi păcătoșii, acum și în ceasul morții noastre.

Sub îndurările tale scăpăm și noi. Rugăciunile noastre nu le trece cu vederea și de primejdii ne scapă, una Curată și Binecuvântată.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, apară, mântuiește și păzește pe robul tău (numele) de tot râul și necazul, de toate bolile și durerile, de toate farmecele, vrăjitoriile și blestemele, ca întreg și sănătos să fie robul tău. Amin”.

ADVERTISEMENT