News

Putin a mai pierdut un general. Fostul comandant al Forţelor Terestre ale Rusiei a murit în ziua de Crăciun

Alexei Maslov, fostul comandant al trupelor terestre ale Rusiei, a murit duminică, la vârsta de 69 de ani. A fost şi reprezentantul Rusiei la NATO
25.12.2022 | 15:53
Putin a mai pierdut un general Fostul comandant al Fortelor Terestre ale Rusiei a murit in ziua de Craciun
Maslov a fost şi reprezentatul militar al Rusiei la NATO
ADVERTISEMENT

Fostul comandant șef al Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, generalul Alexei Maslov, a murit duminică în Spitalul Burdenko, din Moscova, la vârsta de 69 de ani.

Maslov şi-a început activitatea în Districtul Militar Carpaţi

Vestea decesului importantului general a fost transmisă de serviciul de presă al concernului Uralvagonzavod.

ADVERTISEMENT

“Conducerea Uralvagonzavod cu profund regret informează că astăzi la ora 08:20 în Spitalul Clinic Militar Principal, care poartă numele N. N. Burdenko, Alexei Fedorovic Maslov a murit brusc, la vârsta de 70 de ani”, se arată în comunicat.

Alexei Maslov s-a născut pe 23 septembrie 1953 în satul Panskoye, regiunea Kursk. A absolvit Școala superioară de comandă a tancurilor din Harkov, a servit apoi succesiv în calitate de comandant de pluton, companie şi batalion în Districtul Militar Carpați.

ADVERTISEMENT

Apoi, în 1984, a absolvit Academia Militară a Forțelor Blindate “R. Ya. Malinovsky”, iar în 1998 Academia Militară a Statului Major al Forțelor Armate Ruse și a fost numit în postul de adjunct al comandantului districtului militar Trans-Baikal, pentru antrenament de luptă.

În iunie 2004, Maslov a fost avansat la gradul de general colonel, iar în data de 5 noiembrie a aceluiași an a fost numit comandant șef al Forțelor Terestre ale Federației Ruse.

ADVERTISEMENT

Alexei Maslov a condus Forțele Terestre ale Federației Ruse în perioada 2004-2008, apoi a fost reprezentantul militar al Rusiei la NATO. În octombrie 2011, a fost transferat în rezervă din serviciul militar.

În ultimii ani, generalul a lucrat ca reprezentant special al concernului Uralvagonzavod pentru cooperarea militaro-tehnică. “Alexei Fedorovic a rămas credincios cauzei și Patriei până în ultima zi”, au mai transmis duminică ultimii săi angajatori.

ADVERTISEMENT

Un alt deces important anunţat duminică a fost cel al șefului celui mai mare șantier naval din Rusia. Alexander Buzakov, șeful Şantierului Naval al Amiralităţii, unul dintre cele mai vechi și mai mari șantiere navale din Rusia, a murit subit la vârsta de 66 de ani.

ADVERTISEMENT