Sport

Australian Open 2024, finala feminină. Sabalenka, regină la Melbourne! Al doilea titlu de Grand Slam

Aryna Sabalenka este campioană la Australian Open 2024 după 6-3, 6-2 în finala cu Qinwen Zheng. Este al doilea titlu de Grand Slam pentru jucătoarea din Belarus.
27.01.2024 | 12:03
Australian Open 2024 finala feminina Sabalenka regina la Melbourne Al doilea titlu de Grand Slam
Aryna Sabalenka este campioană la Australian Open 2024. Sursă foto: X Australian Open.
ADVERTISEMENT
27-01-2024
08:45

Qinwen Zheng - Aryna Sabalenka 3-6, 2-6. Sabalenka ia titlul la Australian Open 2024

Aryna Sabalenka a dominat finala Australian Open 2024 de o manieră categorică și își trece în palmares al doilea titlu de Grand Slam, după Australian Open 2023.

Qinwen Zheng – Aryna Sabalenka 3-6, 2-6

Zheng a salvat trei mingi de set la 2-5, dar Sabalenka a închis apoi setul la 3, cu serviciul, din a 5-a șansă.

Meciul Qinwen Zheng – Aryna Sabalenka are loc sâmbătă, 27 ianuarie, cu începere de la ora 10:30, în cadrul finalei feminine a turneului de Grand Slam de la Australian Open 2024. Aryna Sabalenka are șanse foarte mari să își apere trofeul cucerit anul trecut la Melbourne, când a fost primul ei succes într-un Grand Slam.

Unde se joacă meciul Qinwen Zheng – Aryna Sabalenka, finala feminină de la Australian Open

Întâlnirea Qinwen Zheng – Aryna Sabalenka se dispută sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 10:30, pe terenul nr. 1 de la Australian Open, arena Rod Laver, cu 15.000 de locuri, toate ocupate, pentru că atât la masculin cât și la feminin finalele se se vor desfășura cu casa închisă. De menționat că aceste bilete au fost cumpărate deja cu zile bune înainte de a se afla cine va juca finala.

ADVERTISEMENT

Este o finală inedită, sportiva din China fiind la cea mai mare performanță a carierei ei. În turneele de Grand Slam, cele mai bune rezultate sunt un sfert de finală la US Open 2023, unde chiar Sabalenka a eliminat-o, apoi turul 4 la Roland Garros 2022 și un tur 3 la Wimbledon 2022.

Cine transmite la TV partida Qinwen Zheng – Aryna Sabalenka

Partida Qinwen Zheng – Aryna Sabalenka se dispută sâmbătă, 27 ianuarie de la ora 10:30,pe terenul nr. 1 de la Australian Open, arena Rod Laver, și va putea fi urmărită la TV pe postul Eurosport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Melbourne, unde soarele a fost rege autoritar aproape pe întreaga durată a turneului de Grand Slam, va dispare de la apel tocmai sâmbătă, 27 ianuarie, când se prognozează un cer mohorât, cu vânt destul de puternic, deși temperatura nu va fi una neplăcută, în jur de 22 grade.

Cine sunt Qinwen Zheng și Aryna Sabalenka, finalistele turneului feminin de la Australian Open 2024

Jucătoarea chineză Qinwen Zheng are 21 de ani, ocupă acum locul 8 mondial, după ce la începutul Australian Open era poziția a 17-a și se află, evident, la prima ei finală de un Grand Slam. Cea mai bună performanță până acum fusese un sfert de finală la US Open 2023, când a fost oprită chiar de Aryna Sabalenka. A câștigat până acum 2,95 milioane dolari.

ADVERTISEMENT

Aryna Sabalenka, din Belarus, 25 ani, , este câștigătoarea ediției precedente aici la Melbourne. Și mai are în palmares alte patru semifinale, două la Wimbledon. câte una la Roland Garros și US Open. A câștigat până acum 17 milioane dolari și cu siguranță după acest prim turneu de Grand Slam al anului va trece pe locul 1 în ierarhia WTA.

Cote la pariuri la jocul Zheng – Sabalenka

Pentru casele de pariuri, povestea fantastică a chinezoaicei Qinwen Zheng se va încheia cu certitudine în finala de la Australian Open unde Aryna Sabalenka are o cotă simbolică la victorie, în jur de 1,15. Dacă Zheng ar da lovitura vieții cota ar fi de 6,00. De altfel, un singur set luat de outsider are cotă de 2,50.

ADVERTISEMENT

Există un singur meci direct între cele două finaliste până acum. A avut loc relativ destul de curând, mai precis pe 6 septembrie 2023, la US Open, în faza sferturilor de finală. A fost ceea ce se așteaptă și acum, o victorie lejeră pentru Sabalenka, în două seturi, 6-1, 6-4, în al doilea chinezoaica dând o replică puțin mai bună.

Drumul spre finala feminină de la Australian Open 2024

QINWEN ZHENG

  • Zheng – Ktuger 2-1
  • Zheng – Boulter 2-0
  • Zheng – Wang 2-1
  • Zheng – Dodin 2-0
  • Zheng – Kalinskaya 2-1
  • Zheng – Yastremska 2-0

ARYNA SABALENKA

  • Sabalenka – Seider 2-0
  • Sabalenka – B. Fruhvirtova 2-0
  • Sabalenka – Tsurenko 2-0
  • Sabalenka – Anisimova 2-0
  • Sabalenka – Krejcikova 2-0
  • Sabalenka – Gauff 2-0
ADVERTISEMENT