Sport

Radu Banciu face praf unul din antrenorii care se bat la titlu în SuperLiga: ”E cel mai slab din fotbalul românesc”

Radu Banciu a comentat în stilul caracteristic numirea lui Adrian Mutu pe banca celor de la CFR Cluj, considerând că antrenorul este ”cel mai slab din fotbalul românesc”.
24.01.2024 | 10:07
Radu Banciu face praf unul din antrenorii care se bat la titlu in SuperLiga E cel mai slab din fotbalul romanesc
Radu Banciu face praf unul din antrenorii care se bat la titlu în SuperLiga: ”E cel mai slab din fotbalul românesc”
ADVERTISEMENT

Patronul Ioan Varga l-a demis pe italianul Andrea Mandorlini, după înfrângerea celor de la CFR Cluj pe terenul Botoșaniului, scor 0-1. Demiterea era pregătită de luni bune, însă planurile lui Varga au fost date peste cap de acel 4-0 cu Universitatea Cluj.

Radu Banciu face praf unul din antrenorii care se bat la titlu în SuperLiga

Adrian Mutu este acum alegerea celor de la CFR Cluj, însă mutarea nu este aplaudată în picioare de toată lumea. În direct la Prima News, Radu Banciu l-a atacat pe Adrian Mutu și l-a numit ”cel mai slab antrenor din fotbalul românesc”.

ADVERTISEMENT

Argumentele lui Banciu? Lipsa de rezultate a lui Adrian Mutu în cariera sa de antrenor de până acum. De altfel, ”Briliantul” a ajuns la CFR Cluj după ce a clacat în Azerbaidjan și a fost dat afară de Neftchi Baku.”Adrian Mutu este, probabil, cel mai slab antrenor care poate să fie în momentul de faţă, în fotbalul românesc.

Nu ai cum să fii sub Mutu. El a ajuns la toate echipele, în afară de FCSB. El a antrenat la absolut toate echipele, pentru ce? Nu are niciun sens. Eu nu înţeleg, cum să îl aduci pe Mutu antrenor? Este ceva oribil”, a declarat Radu Banciu.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj este momentan pe locul secund în SuperLiga, la 11 puncte în spatele liderului FCSB. Adrian Mutu era văzut drept un mare salvator al Rapidului înainte să fie racolat de azerii de la Neftchi Baku, care au plătit aproximativ 200.000 de euro giuleștenilor, pentru a-l avea pe Mutu. Avea obiectiv clar titlul cu Neftchi și grupele Conference League, însă realitatea a fost total diferită: eliminare prematură din Europa și o plasare la 15 puncte în spatele liderului Qarabag.

Adrian Mutu, un antrenor fără rezultate notabile până acum

Adrian Mutu a mai antrenat în cariera sa pe FC Voluntari, FCU Craiova, Al Wahda U21 și România U21. Cu toate că nu are rezultate notabile ca și antrenor, Adrian Mutu este văzut cu ochi buni de oamenii din fotbalul românesc, care de obicei îl curtează și se luptă pentru semnătura sa. Este și cazul lui Dan Șucu, patronul Rapidului, care are doar cuvinte de laudă la adresa lui Mutu.

ADVERTISEMENT

Rugat să comenteze instalarea lui Adrian Mutu drept principal la CFR Cluj, Dan Șucu a recunoscut că ”nu-i convine situația”. ”Nu-mi convine, recunosc, nu-mi convine că Mutu se duce la CFR Cluj. Chiar mă gândeam cum e viața. În vară era antrenorul Rapidului și acum îl vom avea adversar. Da, e o situație ciudată, ca să zic așa, să jucăm împotriva lui Mutu, dar asta e viața, ăsta e fotbalul.

Vedeți dumneavoastră, ce întorsături spectaculoase sunt de situație? Dar Mutu este un antrenor pe care eu l-am apreciat mereu. A făcut o treabă foarte bună. Știți foarte bine că el a plecat pentru că a avut o șansă să câștige foarte mulți bani, ceea ce nu putem să-i oferim aici, la Rapid. Iar noi întotdeauna am fost corecți cu cei cu care lucram”, a declarat Dan Șucu la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Cât despre patronul celor de la CFR Cluj, Ioan Varga e de părere că Adrian Mutu este cu siguranță alegerea corectă. ”A contat din punct de vedere profesional, judecând după performanță, după realizările lui. Cred că este potrivit pentru CFR. Este matur, are experiență. Aici este un club greu, care trebuie gestionat de un bărbat adevărat și eu cred că el poate să facă asta. De aceea am și făcut acest pas”, a declarat Varga.

ADVERTISEMENT